ID.6? Konseptbilen ID.Vizzion kommer i 2023 som ID.6, i følge engelsk motorpresse.

Her er trolig VWs Passat-erstatter:

ID.6 med 700 km rekkevidde og superbatteri

Det engelske bilnettstedet Autocar skriver at VW vil lansere sin femte elbil som ID.6 med 700 km rekkevidde og ladekapasitet på 200 kW i løpet av 2023.

Publisert Sist oppdatert

I følge Autocar går bilen under prosjektnavnet Aero-B, men det dreier seg om bilen som tidligere er vist under konseptnavnet ID.Vizzion.

VW har aldri gjort helt klart hvordan deres elbil-konsepter, som med kostelig selvironi alle hadde zz i navnet, skal mates inn i tallserien som startet med ID.3.

Men etter Autocars opplysninger skal Vizzion visstnok bli ID.6. Den kommer som både sedan og stasjonsvogn, og tar plassen etter populære Passat og den større Phaeton.

ID.6 vil komme med i minst to motor-versjoner: Både med en motor og bakhjulstrekk, og med to motor og trekk på alle fire. Sistnevnte skal ha kraft nok til å gjøre 0-100 km/t på 5,6 sekunder.

I største utgave kommer bilen etterdagens planer med et 84 kWt batteri som skal kunne ta imot inntil 200 kW, slik at 10 minutters hurtiglading gir vel 225 km rekkevidde.

Bilen skal produseres ved fabrikken i Emden, der VW nå har produksjon av Passat og Arteon. Anlegget skaleres nå for en kapasitet på 300.000 elbiler årlig fra 2023.