Ingen Plaid Plus:

Tesla kansellerer prestisjemodell

Tesla legger planene om Model S Plaid+ i skuffen. Bilen skulle få en rekkevidde på over 830 km og gjøre 0-100 km/t på under to sekunder.

Publisert Sist oppdatert

Beskjeden kom i en tweet fra Tesla-sjef Elon Musk søndag:

«Plaid+ er kansellert. Ikke behov, Plaid er bare så god».

Og Plaid er altså en stor nok kruttønne av den versting-utgaven som Plaid+ representerte. Model S Plaid kommer med 628 km WLTP-rekkevidde, den gjør bruker 2,2 sekunder fra 0 til 100 km/t, og har en toppfart på 322 km/t. Bilen har en toppeffekt på 1020 hester.

Utgaven med tri-motor og firehjulstrekk har en prislapp på 1.199.990 kroner.

Plaid kommer også i mer folkelig en long range-versjon til 829.990. Den har estimert rekkevidde på 663 km og trenger 3,1 sekunder fra stille start til en fart på 100 km/t. Topphastigheten på denne er 250 km/t.

Plaid Long Range kan gi et nytt liv til Model S-salget, selv om den ligger på et prisnivå som vil får påslag ved de bilavgiftene som nå forberedes på biler over 600.000 kroner. Et moms-påslag direkte på dagens pris vil bety et prishopp på nær 60.000 kroner opp.

Vises torsdag

Model S Plaid blir trolig vist frem første gang torsdag denne uken. Og bilen skal visst være bra:

«Denne bilen føles som et romskip. Ord kan ikke beskrive den limbiske resonansen», skriver Musk i et tweet.

Limbisk resonans er en teori om at hjernens kjemi og nervesystemer påvirkes målbart av de nærmeste oss, for eksempel i relasjonen mellom en mor og et nyfødt barn. Om tweeten indikerer en slik forbindelse mellom bil og sjåfør er noe uklart…