LADERKØ: 18 ladestolper venter Tesla-eierne ved deres nye Supercharger-anlegg i Oslo.

Tesla med innendørs ladestasjon:

Her er beviset på at Tesla flørter med ny kundegruppe

Tesla åpner Oslos største hurtigladestasjon med 18 V3-stolper i et parkeringshus midt i hovedstaden. Et lite stykke ladehistorie, men også en flørt med Teslas nyeste kundegruppe.

Publisert Sist oppdatert

Ladehistorie – fordi anlegget i Sentrum P-hus rett ved tinghuset i Oslo er det største innendørs Supercharger-anlegget i Europa.

Flørt – fordi prisreduksjonen på 80.000 kroner for Tesla Model 3 SR plutselig har gjort merket aktuelt i bredere lag enn før, deriblant den delen av bybefolkningen som ikke tilgang på ladefasciliteter hjemme.

– Vi ser et åpenbart behov for bedre ladetilbud blant dem som bor i by uten tilgang til et ladeanlegg på egen tomt eller i borettslaget, sier Ole Gudbrann Hempel, ansvarlig for Teslas ladeinfrastruktur i Norden.

Tirsdag åpner også Tesla et ladeanlegg med tre stolper i Honningsvåg, noe som betyr at Tesla-eierene er hurtiglade-dekket fra Lindesnes i sør til Honningsvåg på 70,99 grader nord.

Kan utvides

Det nye anlegget i Oslo får 18 ladestolper som hver kan gi 250 kW, med mulighet for utvidelse til 40 slike V3 Superchargere hvis behovet viser seg stort nok.

I tillegg forbereder Tesla liknende anlegg i Bergen, Stavanger, Trondheim og Bodø.

Tesla-eierne gjør nær 95 prosent av ladingen hjemme på egne ladere, men likevel er merkets unike hurtigladernett fortsatt dets kanskje aller største konkurransefortrinn.

Lading på Supercharger-stolpene i Oslo sentrum vil koste 2,25 kr per kilowattime, som gjør stasjonen til Teslas rimeligste Supercharger i Norge. Men parkeringsavgiften til operatøren av P-huset kommer i tillegg, for tiden er den på 38 kroner for en halvtime.

NYE LADERE: Ole Gudbrann Hempel, ansvarlig for Teslas ladeinfrastruktur i Norden, foran én av de seks nye destinasjonsladerne som blir gratis i Sentrum P-Hus.

– Jeg tror nesten ikke vi kunne funnet noe mer komplisert sted å bygge et slikt anlegg enn akkurat her, med denne lokaliseringen nær Ring 1 og regjeringskvartalet, sier Ole Gudbrann Hempel.

I tillegg setter Tesla også opp seks nye destinasjonsladere som vil være gratis i en prøveperiode. Laderne vil gi opp til 22 kW.

PS: Tesla åpnet de første Supercharger-stasjonene i Norge i 2013, og nettverket teller i dag 78 ladestasjoner med til sammen 1101 ladestolper.