FLERE FISKERETTER PÅ MENYEN: Det er et pluss, synes vi. Men kveiten er tørr, trevlete og ikke spesielt god på smak.

Veimat-testen 2019: Torp Hotel

Flere gode råvarer, men mulighetene skusles litt bort

Fordi vi vet at denne veikroa får fisk levert fra Brødrene Berggren på brygga i Sandefjord, har vi lyst på fisk. Den råvaren burde de tatt litt bedre vare på.

Publisert Sist oppdatert

Torp Hotel 2019

68 poeng

Torp Hotel (tidligere Sandefjord Motor Hotel) ligger ved avkjøringen til Torp flyplass, ved E18 mellom Oslo og Sandefjord, Fokserødveien 21, 3241 Sandefjord. Ladestasjon. 3 stk. CCS 50 kW, 3 stk. CHAdeMO 50 kW, 4 stk. Type 2 22 kW. https://torphotel.no

Førsteinntrykk 7/10

Praktisk beliggenhet ved avkjøringen til Torp flyplass. Bensinstasjon og elbillader. Stor, litt uoversiktlig parkeringsplass. Gasspeis og ny innredning i spisesalen.

Meny 8/10

Tre fiskeretter, entrecôte, okseragu, kjøttkaker og karbonader. Flere retter i to størrelser. Smørbrød og dessertbuffet med puddinger og geleer.

Smak 5/10

Smaken både på okseraguen og kveiten er grei, ikke noe mer. Det hjelper å dynke den litt tørre fisken og de lite gode potetene i mye saus. Agurksalaten er frisk og god.

Pris 7/10

Alt, bortsett fra hamburgertallerken, kan fås i to størrelser. Liten porsjon er likevel godt med mat, og det gir et nyttig prisvalg. Det betyr blant annet liten porsjon med okseragu til 139 kroner. Dyreste rett er 300 gram entrecôte til 375 kroner.

Service 7/10

Alminnelig hyggelig service i disken.

Barnevennlig 7/10

Barnemeny med pasta, pannekaker, hamburger, kjøttkaker og pølser med potetmos. Mulig med halv porsjon av flere retter – også fisk. Spis så mye du vil fra dessertbordet, 35 kroner. Barnestoler og lekebord med Lego.

Hjemmelaget 7/10

Okseraguen er hjemmelaget, og det finnes mye rent kjøtt og fisk på menyen.

Drikke 7/10

Brus, juice, iste, milkshake og kaldt vann fra dispenser. Alkoholfritt øl og øl. Kaffemeny, og den svarte kaffen er god. Mulig å få med seg kaffe eller te i bilen.

Renhold 7/10

Alminnelig rent og ryddig, og bordene er tørket av. Men det er smulete under flere av bordene allerede klokken 12 om formiddagen.

Toaletter 6/10

Mye dopapir på gulvet. Vi tror ikke det skyldes dårlig renhold, men at de har toalettpapir på ark og ikke på rull. Det har lett for å falle på gulvet, og gjestene plukker ikke opp etter seg. Det ser ikke bra ut.

På menyen på Torp Hotel, tidligere Sandefjord Motor Hotel, har de ikke færre enn tre fiskeretter.

Panert rødspette er neppe fra den nevnte gode fiskebutikken, kokt laks kan vi spise når som helst, derfor velger vi kveite i stedet.

Det at menyen på en veikro inneholder flere fiskeretter synes vi er et klart pluss. Særlig når det også brukes råvarer av god kvalitet.

Likevel, kveite er en vanskelig fisk, for den har lett for å bli tørr. Og jada, det er den dessverre, skikkelig tørr og trevlete og ufrisk på smaken.

Den får følge av noen poteter som slett ikke er gode de heller. Sånn sett er de i godt selskap.

Sandefjordsmør er et naturlig følge. Her lages sausen tydeligvis uten sitron, og det er greit, men denne smaker i grunnen bare smør. Men hvis du dynker fisk og poteter i sausen, så kan det passere.

Det som er virkelig godt på tallerkenen, er agurksalaten. Den er frisk og sprø og akkurat passe sursøt.

I tillegg til fiskerettene inneholder menyen kjøttkaker og karbonader fra buffet, entrecôte i to størrelser (180 gram og 300 gram), og okseragu.

Okseraguen med grønnsaker er hjemmelaget, i likhet med mye av det andre. Men kjøttet i raguen er ikke veldig mørt, med tanke på at det er en gryterett hvor kjøttet skal koke lenge.

Vi synes også de har vært litt sparsomme med grønnsakene, men det er rikelig med saus. Den er nok jevnet med potetmel og smaker nesten ingen ting.

Flere av rettene finnes i to størrelser, og vi bestiller liten porsjon av begge retter.

Det er likevel rikelig med mat, og prisen ligger på omtrent det samme som en vanlig porsjon på andre veikroer (179 kr for okseragu og 192 kr for kveite). Kaffe er inkludert.

Har du dårlig tid, er kjøttkake- og karbonadebuffeten (fra 161 kroner) en lettvint løsning.

Der kan du forsyne deg selv med liten, middels eller stor porsjon – eller betale 25 kroner ekstra hvis du vil ha flere enn fire kjøttkaker.

Veldig mye, både sauser og gryteretter, er hjemmelaget. Det synes vi er flott, selv om kjøkkenet har en vei å gå.

På barnemenyen er det pasta bolognese, pannekaker, kjøttkaker, pølser, burgere.

I tillegg kan barna forsyne seg av kjøttkaker og karbonader, og måltidene har morsomme navn som Onkel Skrues beste og Ole, Dole og Doffen.

På dessertbordet står det flere puddinger, geleer og fruktsalat. Du forsyner deg selv og spiser så mye du vil – for 79 kroner (39 for barn). Er du en søtmons er det en vinner.

Det er fyr på peisen og nye, hyggelige sittegrupper i det ellers litt kantinepregede lokalet. Og vil du ha kaffen med deg i bilen, får du den i et pappkrus.

(Testet av Motor i mars 2019. Ingen vet at vi tester når vi er på besøk. De faktiske opplysningene om priser, ladetid etc. er basert på informasjonen vi innhentet da vi testet stedet, og kan være endret siden.)