NESTEN KJØTTFRI: Lasagnen er hjemmelaget og god, men vi savner hvit saus og litt mer kjøtt i den.

Veimat-testen 2019: Ben´s Kafé

Lapskausen er grei den, men skal det ikke å være kjøtt i den?

Både lapskausen og lasagnen inneholder overraskende lite kjøtt. Er du kjøttsulten får du heller gå for en av seks typer burgere i tre ulike størrelser.

Publisert Sist oppdatert

Ben´s Kafé 2019

73 poeng

Ben´s Kafé, Sørlandsveien 525, 4376 Helleland, ved E39 mellom Mandal og Stavanger. Ladestasjon. 3 stk. CCS 50 kW, 3 stk. CHAdeMO 50 kW, 4 stk. Type 2 22 http://benskafe.no

Førsteinntrykk 7/10

Ryddig, åpen og oversiktlig veikro med utsikt mot vannet og fjellene i bakgrunnen. Lett å parkere. Lademuligheter.

Meny 7/10

Stor burgermeny, karbonader i flere varianter, kyllingnuggets og en middagsmeny med blant annet komle og lapskaus.

Smak 6/10

Det er ingen usmak på noe av det vi bestiller, men selv om vi ikke er noen store kjøttspisere så savner vi litt mer kjøtt både i lapskausen og lasagnen.

Pris 7/10

Middagsretter fra 150 til 180 kroner, dyreste rett (200 grams burger med pulled pork) koster 195 kroner.

Service 7/10

Normalt hyggelig service i disken.

Barnevennlig 7/10

Ingen barnemeny, men barn kan få liten porsjon av det meste. Kuleis, softis og mange sorter strø. Barnestoler.

Hjemmelaget 7/10

Flere retter som lapskaus, karbonader, lasagne og omelett er laget på huset.

Drikke 7/10

Alminnelig utvalg av brus og juicebokser. Kaffemeny og god svart kaffe.

Renhold 9/10

Rent, pent og alminnelig ryddig.

Toaletter 9/10

Veldig fine toaletter, men vi trekker et poeng for at det er båser. Berøringsfrie knapper, og det er rent og ryddig.

Vi husker fremdeles det første besøket vårt på Ben´s Kafé. Da snakket han i disken varmt om egg fra egne høner og fersk røye som han hadde vært ute og fisket selv.

Nå er menyen mer preget av gatekjøkkenmat, og sprøbakt rødspette som er den eneste fiskeretten på menyen, er neppe fisket i vannet bak kaféen.

Det er i stedet et stort utvalg av burgere i ulike varianter og flere størrelser, i tillegg til kyllingnuggets, pizza, biffsnadder og løvbiff.

Eggene fra de lokale hønene dukker nå opp på karbonaden, omelettene eller i retten som heter Ole Brum og er en karbonade med både speilegg og bacon.

I tillegg er det en liten middagsmeny, og det er her lapskausen dukker opp, ved siden av biffkarbonader, stekt komle, rødspette, osteschnitzel og stekte poteter med egg og bacon.

Lys lapskaus består stort sett av poteter, gulrøtter og kålrabi. Innimellom glimter det til med litt salt kjøtt.

Det er ikke noe å si på smaken, og det er jo mye snakk om at kjøttforbruket må ned, men til 160 kroner er det en ganske drøyt å betale for kokte rotgrønnsaker. 

Det positive er at lapskausen definitivt er hjemmelaget, og med tre skiver flatbrød til så blir du mett.

Lasagnen er også hjemmelaget, og den er god på smak – selv om det er knapt med kjøtt i denne retten også.

Det er litt salat, en standard Thousand Island-dressing (fra flaske) og litt brød ved side av, men det er ingen stor porsjon.

I disken ligger det noen smørbrød og rundstykker, og de har en stor isdisk og 12 ulike typer strø.

Men en isdisk ser aldri spesielt delikat ut når boksene begynner å bli tomme og det lille som er igjen av iskrem er størknet på toppen.

Vi savner dessuten kokekaffen fra i fjor. Da stod kokekaffen i en stor kjele på disken.

Ikke at det er noe stort savn. Vi drikker mer enn gjerne vanlig svart traktekaffe, men det var liksom litt koselig med den kjelen –  vi har aldri  fått noe lignende på noen veikro tidligere. 

Kafeen – som også huser et motell, ligger fint til ved vannet, ved siden av en bensinstasjon og med mulighet for å lade elbilen.

På denne strekningen mellom Lyngdal og Stavanger er det dessuten langt mellom veikroene. Det gjør Ben´s Kafé til et praktisk stoppested.

(Testet av Motor i mars 2019. Ingen vet at vi tester når vi er på besøk. De faktiske opplysningene om priser, ladetid etc. er basert på informasjonen vi innhentet da vi testet stedet, og kan være endret siden.)