STILRENT OG FINT: Veikroa ligger i et flott moderne bygg som samtidig passer godt med omgivelsene i Gudbrandsdalen.
STILRENT OG FINT: Veikroa ligger i et flott moderne bygg som samtidig passer godt med omgivelsene i Gudbrandsdalen.

Veimat-testen 2019: Peer Gynt Hotel & Spiseri

Fint og moderne, uten at det gjør måltidet minneverdig

Det første som slår deg med Peer Gynt Hotel & Spiseri er det vakre bygget. Det er veldig fint innendørs også. Stilen er moderne, men passer samtidig forbløffende godt i Gudbrandsdalen. Spisestedet og hotellet (med fine rom) og er en av satsingene langs E6.

Publisert Sist oppdatert

Peer Gynt Hotel & Spiseri 2019

70 poeng

Peer Gynt Hotel & Spiseri, Rustvegen 81, Vinstra, rett ved E6 Ladestasjon. 2 stk. CCS 50 kW, 2 stk. CHAdeMO 50 kW, 2 stk. Type 2 22 kW, 12 stk. Tesla superlader 135 kW www.facebook.com/Peergynthotelogspiseri

Førsteinntrykk 9/10

Moderne og fin veikro. Stilig både utvendig og innvendig. Lett å parkere. Mulig å lade.

Meny 6/10

Dagens, buffet, a la carte med tradisjonell mat og «gatekjøkkenmat», småretter og pizzameny. Mye å velge mellom, men samtidig lite originalt. Lite fisk.

Smak 6/10

Det skal mye til å trå helt feil med en gryterett, og reinsdyrgryta er god. Kjøttet er mørt og godt. Ørretfileten vi har spist tidligere har variert i smak. Buffet har også vært ordinær. Kjedelige desserter.

Pris 6/10

Prisene er helt midt på treet for veikroer, fra rundt 200 kroner og rett over. Buffet til 269 kroner.

Service 6/10

Alminnelig hyggelig service i disken, men dette er et sted man ekspederer og ikke driver service utover det nødvendige.

Barnevennlig 7/10

Barnemeny med gatekjøkkenmat, gode priser. Stoler, veldig fint lekerom, store uteområder. Omgivelsene trekker opp, tilbudet om mat trekker ned.

Hjemmelaget 6/10

Noen få retter er laget fra bunnen av, men langt unna det reklamen for kjeden (Frich) reklamerer med. Lite lokalt preg.

Drikke 7/10

Kaffemeny fra automat og svart kaffe (inkludert i dagens). God kaffe. Vann fra treg kran, pluss for isbiter. Ellers tradisjonell brusmeny.

Renhold 7/10

Ser rent og fint ut, men vi er også her tidlig på dagen. Det går tregt å rydde av bordene, og det er ikke så hyggelig å sitte og spise ved siden av et bord med skitne tallerkener.

Toaletter 10/10

Veldig fine toaletter, rett og slett sjeldent lekre. Rene og fine.

Mens et par andre veikroer sliter eller har gått dukken (blant annet på grunn av omlegging av veien), har denne kroa mulighet til å ta en posisjon som selve stedet å stoppe.

Vi var positivt overrasket da vi spiste her første gang for et par år siden, men entusiasmen har lagt seg, både hos oss som besøkende og blant dem som koker og serverer.

Vi må ile til å si med en gang av de ansatte gjør en helt grei jobb, og servicen er slett ikke uvennlig.

Men vi får ikke lenger følelsen av å være et helt spesielt sted, som vi gjorde første gang, da betjeningen ønsket velkommen og fortalte villig vekk om mat og annet vi lurte på.

Hvis maten viser seg å være langt over snittet, holder det selvsagt lenge med delikate omgivelser og vanlig service. Men vi synes også maten har tapt seg.

Det som ligger i buffeten, både av kaldt og varmt, er ordinært og kjedelig, med unntak av Gudbrandsdal kål (her ligner den på lapskaus, med salt kjøtt og kuttede grønnsaker).

Dessertbuffeten er også skuffende.

Dagens er reinsdyrgryte med potetmos, frisk salat og tyttebær. Inkludert kaffe og dessert koster den 209 kroner.

Det er en grei pris. Og kjøttet er mørt og fint. Ellers inneholder gryta sopp, den virker veldig hermetisk og smaker ingenting. Potetmosen er OK.

Salaten er det noen en gang tydeligvis har bestemt at skal være selve veikrosalaten – altså salatblader, agurkskiver, maiskorn og en tomatbåt.

Frisk og fin, men maiskorn og reinsdyr er i beste fall en morsom kombinasjon.

Pluss for persillestrø som smaker persille og veldig godt flatbrød.

Flatbrødet settes fram når vi spør om det. En fin gest hadde vært å komme bort til bordet med en skål med flatbrød, særlig siden det ikke er spesielt travelt.

Ellers merker vi oss at de ansatte bærer på uniform, det synes vi er ryddig. Hvis de også hadde ryddet, hadde det vært enda bedre. 

På bordet ved siden av står det skitne tallerkener under hele vårt besøk.

Og når vi først ser nøye på detaljene rundt oss hadde det vært finere uten de glorete søppelbøttene innendørs (fra is-leverandører) og de blanke menytavlene – som i tillegg til tradisjonell veikromat inneholder en pizzameny og burgere.

Et positivt element er det koselige lekerommet. Uterommet vi har utsikt til er også veldig fint.

I tillegg til varm mat tilbys salater og smørbrød som ser ut til å bestå av kjedelig ferdigbrød med vanlig pålegg. Helt på det jevne altså.

Toalettene er forresten helt strøkne. Kanskje fordi det er tidlig på dagen, kanskje fordi betjeningen er ekstra oppmerksomme på at de skal holde høy standard.

(Testet av Motor i april 2019. Ingen vet at vi tester når vi er på besøk. De faktiske opplysningene om priser, ladetid etc. er basert på informasjonen vi innhentet da vi testet stedet, og kan være endret siden.)