KJØTT FRA EGEN GÅRD: Burgeren er laget av økologisk Charolet-fe fra egen gård. Så fint kjøtt hadde fortjent litt mindre hardhendt behandling.

Veimat-testen 2019: Valdresporten Kro

Skikkelige og solide middagsretter, men ikke minneverdig

Valdresporten Kro ligger på et hyggelig tun med lave bygninger, stabbur og stor og fin gressplen. Men når frityrlukten slår mot deg i det du åpner bildøren, forvandler førsteinntrykket seg litt.

Publisert Sist oppdatert

Valdresporten 2019

69 poeng

Valdresporten Kro ligger langs E16 mellom Hønefoss og Fagernes, Ådalsvegen, 3524 Nes i Ådal. Ladestasjon. 1 stk. CCS 50 kW, 1 stk. CHAdeMO 50 kW, 1 stk. Type 2 22, 12 stk. Tesla Supercharger 135 kW www.facebook.com/Valdresporten-Kro

Førsteinntrykk 8/10

Stor parkering, gode lademuligheter, flott uteområde og hyggelig terrasse. Trangt ved disken og vanskelig å få oversikt hvis du ikke leser menyen før du stiller deg i kø.

Meny 8/10

Skikkelige og solide middagsretter med ganske godt spenn. To fiskeretter, flesk og duppe, både kjøttkaker og elgkarbonader, lam, kylling og burgere.

Smak 6/10

Ingen usmak, men elgkarbonaden er ikke spesielt vill og smaker veldig spedd. Burgeren er god, men tynn og hard. Pommes fritesen smaker bare frityr, og baconet er seigt.

Pris 6/10

100 grams hamburger til 135 kroner, ellers ligger middagsrettene på 170 til 225 kroner. Kaffe er ikke inkludert.

Service 7/10

Servicen er normalt hyggelig, men begrenser seg til disken.

Barnevennlig 8/10

Barnemeny med pølser, burger, kjøttkake, elgkarbonade og fish ´n chips. Store, fine utearealer og lekestativ ute, helt skjermet fra veien. Lekekrok og masse morsomt å se på.

Hjemmelaget 6/10

Hjemmelagde kjøttkaker, elgkarbonader og burger. Alt som er panert er ferdigkjøpt. Ingen hjemmebakte kaker.

Drikke 6/10

Vanlig utvalg av brus, fruktsaft fra en lokal produsent, vannet i kranen er ikke godt og ikke kaldt. Kaffe og kaffemeny. Syrlig svart kaffe på kolbe.

Renhold 6/10

Det er ryddig og bordene ryddes raskt etter gjestene, men det er litt rufsete på gulvet selv tidlig på dagen, og det løse stoltrekket vi sitter på er flekkete og stygt.

Toaletter 8/10

Det er vakuumtoaletter i underetasjen, de er rene og greie, og det lukter friskt.

Heldigvis lukter det ikke like mye når du kommer inn av inngangsdøren. Der henger menyen lett synlig på veggen.

Den er mye mer oversiktlig enn menyen som henger over den trange disken inne. Der synes vi det er vanskelig å få oversikt over tilbudene.

Menyen spenner egentlig ganske bredt, og noen av rettene er hjemmelaget.

Det er ni forskjellige typer smørbrød, flesk og duppe, grove kjøttkaker, elgkarbonader, indrefilet av lam, osteschnitzel av kalkun, innbakt torsk, fersk kyllingfilet, løvbiff og to burgere – den ene med kjøtt fra egen gård.

I tillegg er det to månedens utvalgte retter.

Denne måneden er det lam fra Hallingskarvet og torskefilet, akkurat som på alle andre spisesteder som er med i kjeden Utvalgte Spisesteder.

Til dessert er det et par kaker, noen ferdigstekte vafler og is.

Vi bestiller to hovedretter, men vi må se på kvitteringen for å skjønne hva det er vi har bestilt.

For er det elgkarbonader eller kjøttkaker? Det viser seg å være elgkarbonader, men det er ikke mye vilt over disse.

Konsistensen er luftig og lett, men vi sitter igjen med følelsen av at de er mye spedd, for konsistensen er ikke som av kjøtt, mer som av medisterdeig.

Sausen er litt for kraftig for vår smak. Potetene er ikke gode, men det er jo dessverre som det pleier på norske veikroer. Kålrotstappen med gulrot er egentlig det beste på tallerkenen. 

Hamburgeren vi har bestilt er hjemmelaget den også, økologisk og av Charolet-fe fra egen gård.

Det høres veldig flott ut, men den hadde fortjent mindre hardhendt behandling i stekepannen.

Smaken er god, men det er en tynn burger som er altfor hard.

Pommes fritesen smaker av gammel frityr og baconet er ikke sprøstekt. Da blir det litt seigt, men til gjengjeld er det mengder av det.

Det er mye folk innom en mandag formiddag, og servicen er normalt hyggelig, men begrenser seg til disken.

Valdresporten Kro har flere sitteområder. Her er det lysekroner og fargede lamper, antikviteter og rariteter som er med på å skape et personlig miljø.

Likevel er uteområdene noe av det beste med Valdresporten, på tross av den lite fristende lukten ute denne dagen.

Når det er varmt i været kan man sitte på terrassen og barn kan løpe fritt på gresset og klatre i lekeapparatene.

I tillegg er det gode lademuligheter for elbiler.

(Testet av Motor i mars 2019. Ingen vet at vi tester når vi er på besøk. De faktiske opplysningene om priser, ladetid etc. er basert på informasjonen vi innhentet da vi testet stedet, og kan være endret siden.)