MYE PÅ MENYEN: Også flere fiskevalg, blant annet sprøstekt rødspette med poteter og råkost.

Veimat-testen 2019: Motell Nor-Kro

På tross av anbefalingene falt vi ikke for fiskerettene

Frityrlukten slår mot deg når du kommer til Nor-Kro på Bromma. Dette er en av de tradisjonelle veikroene langs riksvei 7 mellom Oslo og Geilo. Det er litt mørkt og litt trangt mellom stativer med strikkegensere og traller med skitne tallerkener like ved disken. Men velkomsten er fantastisk hyggelig.

Publisert Sist oppdatert

Nor-Kro 2019

69 poeng

Motell Nor-Kro, ved RV7 gjennom Hallingdal, Hallingdalsveien 4222 Bromma, 3540 Nesbyen Ladestasjon, 2 stk. CCS 50 kW, 2stk. CHAdeMO 50 kW, 2 stk. Type 2 22. https://www.norkro.no

Førsteinntrykk 7/10

Motell og veikro med bensinstasjon og ladestasjon. Litt trangt ved disken og i lokalet, men fin uteplass.

Meny 7/10

Meny med stor spredning, tradisjonell veimat/gatekjøkkenmat fra Stabburet, men også torskerygg, lam fra Hallingskarvet og burgermeny.

Smak 5/10

Rødspetten er sprø og fin, men frityrsmaken sitter i ganen. Torskeryggen er ikke god verken på smak eller i konsistens. Tilbehøret er veldig varierende.

Pris 7/10

Kjøttkaker i tre ulike porsjoner fra 139 kroner og flere middagsretter under 200 kroner. Bifftallerken til 258 kroner er dyrest på menyen. Kaffe er inkludert i middagen.

Service 10/10

Vi blir ønsket velkommen, og den ansatte er både hjelpsom, blid og hyggelig.

Barnevennlig 7/10

Barnemeny med kjøttkaker, pasta, pølse, pannekake, rødspette, kyllingnuggets, i tillegg til små porsjoner av noen andre retter. Inngjerdet lekeplass ute. Barnestoler.

Hjemmelaget 5/10

Ingen ting denne dagen får vi vite. Men når de har fiskesuppe er den alltid hjemmelaget, og vi ser på Facebook at de innimellom har andre hjemmelagde retter.

Drikke 8/10

Brus, iste, juice, milkshake og kaffedrikker på kartong, ingefærøl, sjokomelk, vann i dispenser, isbiter lett tilgjengelig. Litt syrlig kaffe. Fersk kaffefløte ved kaffemaskinen.

Renhold 6/10

Du rydder selv av bordet, men det blir stående skitne tallerkener på flere av bordene mens vi sitter der.

Toaletter 7/10

Dusj og relativt nye båstoaletter i kjelleren. Berøringsfrie kraner. Helt greit renhold.

I disken står det en blid mann og sørger for at en turist får med seg en kopp kaffe i bilen. Han frister en annen gjest med krokanfromasj og en tredje hjelper han med melk til kaffen.

Når vi spør om en anbefaling til middag er han rask med å foreslå torskefilet med gulrotpuré som er månedens rett for veikroer som er del av Utvalgte Spisesteder.

Vi har naturlig nok sett den samme retten på menyen på flere av de andre veikroene i samme kjede. I tillegg anbefaler han rødspette som er hans favoritt.

På menyen er det totalt fire fiskevalg, og det er ganske imponerende til veikro å være. I tillegg er det to vegetarvalg i tillegg til mer tradisjonelle veikroretter som kjøttkaker, biffsnadder og pytt i panne.

Spennet i menyen med alt fra burgere og pasta til lam fra Hallingskarvet og torskefilet gjør at mange vil finne noe som frister.

I disken ligger kaker og smørbrød. Smørbrødene er hjemmesmurt, men kakene er ikke hjemmelaget. 

Denne dagen er det faktisk ingen ting som er hjemmelaget, men innimellom har de en hjemmelaget fiskesuppe, får vi vite.

Den fiskesuppen har vi spist tidligere en gang, og den kan anbefales.

Etter hvert kan vi hente de to rettene vi valgte. Både torsk og rødspette ser bra ut på tallerkenen, men når begynte torsk å smake blåmuggost?

Det virker som om fisken har vært frossen, for konsistensen er kort og rar med en tørr overflate. Gulrotpuréen smaker skikkelig gulrot, men den er ikke varm.

Til fisken serveres det også bok choy en asiatisk kålsort. Den er fremdeles litt sprø, og det er fint, men måten den er tilberedt på gjør at det nesten er umulig å skjære den opp.

Potetene er ikke så verst, men vi kunne klart oss uten det tørre drysset av tørket dill. Det er sjelden tørkede urter som noe særlig annet enn som lukten av tørt høy.

Rødspetten er skikkelig sprøstekt. Den smaker godt og trigger alle behov for fett og salt og sprøtt.

De rå revne gulrøttene som følger med er helt ok, men de er helt blasse, og konsistensen gjør at det virker som om de har stått hele dagen.

Remuladen til fisken kommer fra flaske eller pakke, og smaker kraftig av eddik. Potetene er nesten kalde og har en hvit saltrand på toppen.

Så selv det gode førsteinntrykket som mannen i disken gir,redder ikke helt totalinntrykket på Nor-Kro. 

 (Testet av Motor i mars 2019. Ingen vet at vi tester når vi er på besøk. De faktiske opplysningene om priser, ladetid etc. er basert på informasjonen vi innhentet da vi testet stedet, og kan være endret siden.)