CLUB SANDWICH: Et enkelt smørbrød kan være så lekkert og så godt og mettende som dette.

Veimat-testen 2019: Bergtatt Bistro

Et sted for de voksne - og et sted for de små

Det er godt for alle – både store og små – å ta seg en pust i bakken på Bergtatt Bistro.

Publisert Sist oppdatert

Bergtatt Bistro 2019

82 poeng

Bergtatt Bistro, Myrovegen 15, 3570 Ål, langs Rv 7 i Buskerud mellom Oslo og Geilo. http://feriepark.no/spise-drikke/

Førsteinntrykk 8/10

Litt kronglete ankomst hvis det er mye motgående trafikk og du kommer sørfra. Fine lokaler, pent dekket opp, stor terrasse og flott beliggenhet mot elven.

Meny 8/10

Litt begrenset meny med burgere – også vegetar, pizza, salat og pasta, men bare to «skikkelige hovedretter» – grillet entrecôte og bakt torskefilet.

Smak 8/10

Kyllingen er ørlite tørrstekt, men tilbehøret er kjempegodt – og endelig (!) gode ovnsbakte poteter med skall. Hamburgeren er nesten rå. Det er en sjanse å ta på et spisested. Godt tilbehør.

Pris 6/10

Det kan fort bli litt dyrt selv om alt er hjemmelaget og av gode råvarer. Én pizza til 149 kroner, tre retter og to pizzaer til 179 kroner, burgere fra 195 til 225 kroner og to hovedretter til 295 kroner.

Service 7/10

Hyggelig og oppmerksom, men vi har ikke besøkt stedet når det har vært fullt belegg. Etter at vi har spist virker det som om de har glemt oss.

Barnevennlig 10/10

Alle retter kan fås i halv porsjon til barn, i tillegg en barnemeny med burger, pasta og pølse. Barna kan også få tallerken og bestikk så de kan spise fra de voksnes tallerken. Det koster ingen ting. Lekehjørne og flotte lekeområder ute.

Hjemmelaget 9/10

Det aller meste, men vi lot oss lure av foccaccien og burgerbrødet og trodde det var hjemmebakt. Det er det ikke.

Drikke 8/10

Normalt utvalg av brus. Vann med isbiter i stor karaffel på bordet. God, fyldig kaffe fra termokanne. Gratis påfyll. Også kaffe fra baristamaskin.

Renhold 9/10

Godt renhold, ryddig og pent, men heller ikke mange gjester da vi var innom.

Toaletter 9/10

Veldig pene toaletter og godt renhold, men det er litt lytt.

Kroa ligger flott til ved elven og med klatreparken Høyt og lavt utenfor. Moderne campinghytter gjør det attraktivt å bli over natten også.

For oss som bare skal spise, er det også en glede.

Menyen endres fra gang til gang. Den er ikke stor, og det kan lett bli dyrt – bare for å ta det negative først. Men når du finner noe du liker og glemmer at du skal trekke kortet, er det ren glede.

På menyen finner du pizza og burgere – også vegetar, i tillegg til club sandwich, pasta carbonara, en tapas tallerken med lokale oster og spekeskinke, en salat og to hovedretter – denne dagen entrecôte og bakt torskefilet.

Billigste rett er en Pizza Margherita til 149 kroner. Mye koster 179 kroner, men to burgere til 225 kroner og de to hovedrettene til 295 kroner trekker kraftig opp.

Det kan forsvares med at alt er hjemmelaget, det er brukt gode råvarer, og du får personlig service. Her bestiller du ikke bare i disken.

Club sandwich kan være kjedelige greier – eller det kan være som dette:

Lekkert dandert på en skiferflis med en god foccacia, raust med kylling – som er ørlite tørrstekt, mye bacon, syltet rødløk, salat og tomater og en smaksrik, hjemmelaget aioli under.

Potetene skal få sin egen lille hyllest. For en gangs skyld får vi skikkelig gode poteter! De er ovnsbakte med skall og er rett og slett til å spise opp.

Her får også barna skikkelig behandling – de kan velge alle retter på menyen i liten porsjon, i tillegg til at de kan få burger, pasta og pølse fra egen meny.

En kjempesjarmerende detalj er at de kan bestille bestikk og tallerken og «stjæla frå foreldra» – altså dele med foreldrene.

Det koster den nette sum av kroner 0, men er altså en oppfordring til små barn som kanskje ikke er så sultne.

Kaffe kan du få fra baristamaskin hvis du vil, og kakene er naturligvis også hjemmebakte.

Tidligere har vi trukket litt for at det tar tid å få maten.

Nå var vi innom to ulike dager og på helt forskjellige tidspunkt og opplevde å få maten raskt nok med tanke på at den skal lages på kjøkkenet på bestilling.

Men når vi så har spist og gjerne vil ha kaffe, da er servitøren plutselig borte ...

Neste dag er vi tilbake for en ny test. Denne gangen bestiller vi en burger å ta med oss. Alle retter kan du nemlig få med deg.

Denne gangen er det langt flere gjester og også flere ansatte. Vi får tilbud om både kaffe og vann mens vi venter på maten. Det er en hyggelig gest.

Hamburgeren er veldig saftig, men det er kanskje ikke så rart, for den er nesten rå. Brødet ser hjemmelaget ut, men det er det ikke.

Det er både cole slaw, tomater, syltet rødløk, bacon og ost på burgeren, men vi skulle gjerne hatt de gode, stekte potetene fra dagen før, i stedet for pommes frites.

Men det er jo en smakssak. Pommes fritesen er av de tykke litt «hjemmelagde» typen, men smaker litt mye av frityr.

Bordene er pent dekket, og det er tykke, gode papirservietter – en detalj, men fint likevel.

Du betaler for måltidet, men kvaliteten i alle ledd er altså skrudd opp et hakk sammenlignet med mange andre veimatsteder.

(Testet av Motor i mars 2018. Ingen vet at vi tester når vi er på besøk. De faktiske opplysningene om priser, ladetid etc. er basert på informasjonen vi innhentet da vi testet stedet, og kan være endret siden.)