IKKE LA DEG SKREMME: Det ser kanskje ut som et lagerbygg, men her får du virkelig god mat.

Veimat-testen 2019: Spiseriet Udland

Mat som dette hadde fortjent et bedre lokale

Når du serverer mat på et nivå som dette, laget fra bunnen av og med ferske råvarer, så er det veldig rart å komme inn i et lokale som minner mest om en gammel lagerbygning.

Publisert Sist oppdatert

Spiseriet Udland 2019

76 poeng

Spiseriet Udland, Hestehaven Industriområde, 4520 Lindesnes. Knapt 15 minutter vest for Mandal, langs E39 mellom Stavanger og Kristiansand, Ladestasjon, 1 stk. CCS 50 kW, 1 stk. CHAdeMO 50 kW, 1 stk. Type 2 22 kW. http://spiserietmat.no

Førsteinntrykk 6/10

Ja, du er kommet rett. Det ser kanskje ut som et lager fra utsiden. Men inne er det spisested i to etasjer.

Meny 9/10

To menyer gir stor bredde både når det gjelder utvalg og pris. Også flere fristende desserter å velge mellom.

Smak 9/10

Her er det veldig mye som er godt og vellaget.

Pris 8/10

Priser over hele skalaen fra 129 til godt over 200. Kaffe er inkludert i middagen.

Service 7/10

Alminnelig hyggelig. Maten blir servert ved bordet.

Barnevennlig 6/10

Barnemeny med pizza, pølser, panerte glutenfrie kyllingpops og fisk. Barnestoler, stellebord.

Hjemmelaget 10/10

Alt er hjemmelaget og med ferske råvarer. Pluss for at også dessertene er hjemmelaget.

Drikke 7/10

Et lite utvalg av brus. Lokal eplesaft. Vann og isbiter i karaffel. Kaffemeny og god svart kaffe.

Renhold 7/10

Rent og ryddig, men det lukter litt ufriskt.

Toaletter 7/10

Tre greie toaletter, normalt renhold. Handicaptoalett i 1.etasje ligger veldig tett på bordene.

Spiseriet Udland ligger inne på et industri- og handelsområde ved E39 utenfor Lindesnes. Det er en pussig beliggenhet og det rare lokale som ser ut som om det kan ha vært et lager eller kanskje kontorer tidligere.

Skulle vi ha tippet, ville vi ved første blikk ha trodd dette var et gatekjøkken. Men her, av alle steder, ligger et spisested med god, hjemmelaget mat.

Dagens toretters meny består av innbakt kylling og panna cotta til 299 kroner. Ønsker du ikke den kan du i stedet bestille biff, fisketallerken med fisk og skalldyr eller burger med bacon og stekte poteter. Dette er middagsmenyen, og alle rettene koster over 200 kroner inkludert kaffe.

Det finnes også en ekstra meny som de kaller det, og der koster rettene mellom 159 og 179 kroner. På denne menyen finner du husets special burger, kremet pasta, nachos, pulled pork sandwich, kokkens salat med biff, spare ribs og fiskesuppe. Så det er ingen B-meny for å si det sånn.

I tillegg koster dagens laks bare 129 kroner. Og det er ikke små porsjoner.

Fiskesuppen finnes i to størrelser, en som forrett og en litt større som hovedrett. Selve suppen smaker litt av meljevning, og vi savner litt syre.

Men det det er rikelig med både rød og hvit fisk, grønnsaker og reker. Konsistensen på rekene er helt perfekt, de er ikke varmet så lenge at de er blitt tørre og seige.

Pesto i suppen både ser bra ut og gir litt ekstra smak. Suppen er toppet med spirer og ruccolasalat. Det smaker godt mot fisken, men er litt klønete å spise med skje.

Laksen kommer lekkert anrettet på en stor tallerken. Det er en tykk skive krydret med pesto og peppermiks. Denne er også toppet med spirer og ruccola.

I tillegg er det masse ferske, stekte grønnsaker og en god fiskesaus. I tillegg velger du selv mellom frityrstekte potetbåter og kokte poteter.

Alle dessertene er hjemmelaget, med sjokoladefondant, dagens kake og panna cotta.

Selv om dette ikke er en tradisjonell veikro, er det altså ingen ting i veien for å stoppe her i stedet for på Lyngdal Inn som er en tradisjonell veikro bare 10 minutter lenger vest.

Det tar ikke noe lenger tid, det trenger ikke å koste noe mer, men du får mat av høyere kvalitet.

(Testet av Motor i mars 2019. Ingen vet at vi tester når vi er på besøk. De faktiske opplysningene om priser, ladetid etc. er basert på informasjonen vi innhentet da vi testet stedet, og kan være endret siden.)