TORP FLYPLASS NESTE: Sandefjord Motor Hotel ligger praktisk til nær flyplassen og er et praktisk stopp for mange.

Veimat-testen 2018: Sandefjord Motor Hotel

Vi hadde store forventninger

Det finnes en veldig anerkjent fiskebutikk i Sandefjord. Den heter Brødrene Berggren og ligger midt på brygga i byen. Sandefjord Motor Hotel får fisken sin levert herfra. Det må sies å være lovende.

Publisert Sist oppdatert

Sandefjord Motor Hotel 2018

70 poeng

Sandefjord Motor Hotel ligger ved avkjøringen til Torp flyplass, ved E18 mellom Oslo og Sandefjord, Fokserødveien 21, 3241 Sandefjord. Ladestasjon. 4 stk. CCS/Combo 50 kW, 4 stk. CHAdeMO 50 kW, 4 stk. Type 2 22 kW. www.sandefjordmotorhotel.no

Førsteinntrykk 7/10

Motell med kafeteria ved avkjøringen til Torp flyplass. Bensinstasjon. Elbillader. Stor, litt uoversiktlig parkeringsplass. Gasspeis, lys og kunstige blomster på bordene. Internett.

Meny 9/10

Imponerende stor meny. Flere fiskeretter, biff, hamburgertallerken, kylling, kjøttkaker, karbonader, medisterkaker og suppe. Smørbrød. Dessertbord med puddinger og geleer.

Smak 4/10

Lite smak i noe som helst. Fisken er litt for tørr og smaker ikke friskt. Potetene er direkte vonde, agurksalaten for søt og sausen smaker ingen ting. Suppen får ståkarakter.

Pris 7/10

Flere retter til 190-200 kroner, indrefilet til 314 og elgkarbonader inkludert dessertbord til 202. Men også kjøttkaker og karbonader til 150. Halv porsjon av flere av retter. Kaffe med påfyll inkludert, også når du velger halv porsjon.

Service 7/10

Alminnelig hyggelig service i disken.

Barnevennlig 7/10

Barnemeny med hamburger, kjøttkaker, kylling og pølser med potetmos. Mulig med halv porsjon av flere retter – også fisk. Spis så mye du vil fra dessertbordet, 35 kroner. Barnestoler.

Hjemmelaget 5/10

Kjøttkaker og farseprodukter er ikke hjemmelaget, men det finnes mye rent kjøtt og fisk. Dagens suppe er hjemmelaget.

Drikke 8/10

Brus, juice, iste, milkshake og kaldt vann fra dispenser. Alkoholfritt øl og øl. Kaffen er god. Kaffemeny og mulig å ta med seg kaffe eller te i bilen.

Renhold 8/10

Alminnelig rent og ryddig, og bordene er tørket av.

Toaletter 8/10

Pene, rene båstoaletter, men akkurat som i fjor reagerer vi på toalettpapir i ark. Det er litt klønete.

På den rikholdige menyen er det ikke færre enn fem fiskeretter! Stekt laks, kokt laks, kokt kveite, panert rødspette og skrei.

I tillegg inneholder den imponerende store menyen elgkarbonader som dagens. Her er det biff av både ytre- og indrefilet, hamburgertallerken, kylling, kjøttkaker, karbonader og medisterkaker og dagens suppe i tillegg til smørbrød.

Dessertbordet er en buffet med flere puddinger og geleer. Man spiser så mye man vil for 70 kroner.

Damen i disken sier at dagens rett, elgkarbonadene fra Gilde, er utrolig gode. Men med så mye fisk fra en god fiskebutikk i nærheten, må det bli fisk.

Fordelen her er at du kan få flere av rettene i halv porsjon. Da blir det plass til en hjemmelaget sjampinjongsuppe først.

For å begynne med suppen. Den er laget på huset, og den serveres med både grovt og fint ristet brød og smør i en liten skål.

Suppen er fyldig og kremet, det nærmer seg saus. Det er godt med sopp i den, og den smaker faktisk sjampinjong.

Kveiten er ikke fersk, men det trenger ikke å bety noe. Vi får en fin liten kotelett. Sausen og agurksalaten er pent servert i hver sin lille skål.

Kveite er en vanskelig fisk. Det skal veldig lite til før den blir tørr, og denne er akkurat bikket over på feil side. Da blir den trevlete. Fisk skal smake fisk, men denne smaker fisk – hvis dere skjønner hva vi mener.

Sandefjordssmør passer fint så nært Sandefjord, men sausen smaker ingen ting og mangler fullstendig syre. Ja, man kan lage Sandefjordssmør uten sitron, men da krever det noe annet for at retten ikke skal bli helt blass. Vi må dessverre også nevne at potetene er direkte vonde.

Vi hadde sånne forventninger! Snakk om skuffelse.

(Testet av Motor i februar 2018. Ingen vet at vi tester når vi er på besøk. De faktiske opplysningene om priser, ladetid etc. er basert på informasjonen vi innhentet da vi testet stedet, og kan være endret siden.)