TRADISJON I VEGGENE: Snåsakroa er et velkjent og populært stoppested for mange som kjører E6 nord for Steinkjer.

Veimat-testen 2018: Snåsakroa

A la carte høres jo fancy ut, men her betyr det nærmest gatekjøkkenmat

Vi snakker kebab, kyllingnuggets og biffsnadder på a la carte menyen over disken. Men går du bort til kassa, finner du en tavle med klubb & dupp, småsteik og lapskaus. Her skal alle tilfredsstilles.

Publisert Sist oppdatert

Snåsakroa

69 poeng

Snåsakroa ligger ved E6 i enden av Snåsavatnet, omlag 5 mil nord for Steinkjer, Lagnes, 7760 Snåsa. Ladestasjon. 2 stk. CCS/Combo 50 kW, 2 stk. CHAdeMO 50 kW, 2 stk. Type 2 22 kW. http://snaasakroa.no

Førsteinntrykk 7/10

Stor og oversiktlig parkering. Ladestasjon. Glassveranda mot Snåsavatn.

Meny 8/10

Stor meny med dagens (lapskaus), småsteik, kjøttkaker, lettsaltet torsk, klubb & dupp, i tillegg til gatekjøkkenretter som burgere, kyllingnuggets, biffsnadder og kebab.

Smak 6/10

Alminnelig grei lapskaus med saltkjøtt og medisterkaker, litt lite grønnsaker. Dessertbuffeten er litt varierende med en god riskrem og en kjedelig kirsebærkompott.

Pris 8/10

Alle middagsretter fra 165 til 185 kroner inkludert kaffe. Dessertbord til 50 kroner.

Service 7/10

Alminnelig hyggelig service. Du rydder selv ut etter deg.

Barnevennlig 6/10

Liten barnemeny med kjøttkaker, pølser, kylling nuggets, hamburger, skinkesteik og pannekaker. Barnestoler.

Hjemmelaget 6/10

Lapskaus og et par andre retter. Bare kjøpekaker.

Drikke 6/10

Brus, melk, sjokomelk, juice og iskaffe på kartong. Kaffen er grei. Vannet fra dispenser er ikke spesielt godt.

Renhold 8/10

Ryddig og alminnelig godt renhold. Flere unge på vakt som vasker og rydder.

Toaletter 7/10

Tre separate toaletter. Slitt, men rent, og det lukter friskt. Også mulighet for dusj.

Menyen er stor, men det er litt vanskelig å orientere seg på den lange tavlen over disken. Derfor er det lett å ty til kortversjonen ved kassen.

Der står dagens og fire andre retter. Dagens er lapskaus, i tillegg kan du få småsteik, kjøttkaker, lettsaltet torsk og klubb og duppe. Alt til mellom 170 og 185 kroner inkludert kaffe og dessertbord. Det er det ikke noe å si på.

I tillegg er det en fordel at man kan forsyne seg med tyttebærsyltetøy og flatbrød selv, så kan du ta så mye du har lyst på.

Porsjonen med hjemmelaget lapskaus er raus, og det er en blanding av litt forskjellig kjøtt. Vi finner igjen både medisterkaker og litt saltkjøtt. Det er mest kjøtt, og det vil nok mange sette pris på. Selv kunne vi tenkt oss litt mer poteter og grønnsaker. Smaken er helt grei. Det er vel grenser for hvor spennende lapskaus kan bli i grunnen.

Dessertbordet består av puddinger, sviskekompott og kirsebærkompott. Det står lett tilgjengelig på et bord, så du kan forsyne deg med litt av hvert.

Vi husker faktisk sviskekompotten fra i fjor, og gledet oss til den. Den virker fortsatt hjemmelaget og skikkelig, men den er litt for søt. Kirsebærkompotten var kjedelig, men riskremen var god på smak. Den må være smakt til med vaniljesukker, og var luftig og fin.

Kaffen var litt for bitter for vår smak og ikke mer enn helt grei.

 (Testet av Motor i april 2018. Ingen vet at vi tester når vi er på besøk. De faktiske opplysningene om priser, ladetid etc. er basert på informasjonen vi innhentet da vi testet stedet, og kan være endret siden.)