INGEN FORVENTNINGER: Lever kroa opp til sitt dårlige rykte?

Veimat-testen 2018: Tjeldsundbrua Kro

Ryktet går foran denne veikroa, og det ryktet er ikke bra

Vi har ryktet fra flere og helt ulike hold, og derfor går vi inn av døren med alt annet enn høye forventninger.

Publisert Sist oppdatert

Tjeldsundbrua Kro 2018

68 poeng

Tjeldsundbrua Kro, Tjeldsundbrua 214, 9440 Evenskjer, ved E10 mellom Narvik og Harstad. Ikke ladestasjon. https://www.tkh.no

Førsteinntrykk 7/10

Åpent, lyst og hyggelig med nye polstrede stoler i forskjellige farger. Litt vanskelig å områ seg rundt den avlange disken. Hvor er bestikk, vann og glass? God parkering. Internett.

Meny 7/10

Tradisjonell veikromeny med karbonader, kjøttkaker, burgere, innbakt fisk, løvbiff og biffsnadder, men også lokal ishavsrøye. En kjøttfri burger og salatbar.

Smak 5/10

Ishavsrøyen er drysset med peppermiks, drømmesausen med estragon passer ikke til synes vi, potetene er ikke gode, og gulrøttene vasne. Kakekremen er nesten smør.

Pris 6/10

I øvre sjikt med kjøttkaker til 190 kroner, biffsnadder 192 og ishavsrøye 195 kroner, men også fish & chips til 85.

Service 8/10

Litt varierende, men først og fremst en veldig hyggelig og hjelpsom servitør og en hyggelig kokk bak disken.

Barnevennlig 8/10

Én barneburger, men barn kan få halv porsjon av nesten alt på menyen. Barnestoler.

Hjemmelaget 7/10

Lasagne, kjøttkaker, karbonader, flere sauser og dressinger, og bløtkaken i disken.

Drikke 8/10

Brus, iste, melk, sjokomelk og juice i kartonger, vann i dispenser, isbiter. Kaffemeny. Svart traktekaffe og kaffe fra bønner som kvernes.

Renhold 7/10

Alminnelig rent og ryddig.

Toaletter 5/10

Det er mørkt i båsene på toalettet, og det mangler toalettørkemiddel i alle dispenserne. En gummihanske og papir på gulvet på herretoalettet.

Men førsteinntrykket er slett ikke verst. Lokalet er åpent og moderne med nye, polstrede stoler og store vinduer ut mot fjorden. La oss rett og slett starte med tre positive ting:

  • Flere lokale råvarer, som ishavsrøye fra Vesterålen og egg fra lokale høner
  • En fantastisk hyggelig servitør som både er blid og som sjekker Yr for oss for å se om det vanvittige været som plutselig kom kastende over oss kommer til å gi seg innen rimelig tid.
  • Flere hjemmelagde retter som kjøttkaker, lasagne, karbonader, dressinger og sauser. Kjells drømmesaus høres jo lovende ut.

Vi innrømmer gladelig at vi lar oss forføre av Kjells drømmesaus og av ishavsrøyen fra Vesterålen. Og av servitøren som forteller at de selger «heise mye av den» når de har den på menyen.

Det er tre gode fiskestykker med gulrotskiver og en liten skål med drømmesausen. Sausen er en slags rømmesaus smakt til med mye estragon. I seg selv er den grei nok, men vi synes ikke den passer til fisken i det hele tatt. Det er fullt kræsj. Den overdøver smaken av rød fisk. Kanskje hadde den vært bedre til en hvit fisk.

Potetene er som vanlig ikke gode, og gulrøttene er for mye kokt og smaker nesten ingen ting.

Men vi tar høyde for at vi tar helt feil, for dette er som sagt en populær rett, selv om vi ser at det er kjøttkakene som går unna denne dagen.

I disken er det flere kaker, blant annet en hjemmebakt bløtkake. Den har en frisk og god jordbærkrem i midten, men kremen på toppen er kornete og vitner om at noen nesten har vispet den til smør.

Men selv om det ikke er noe matmessig høydepunkt, er ikke Tjeldsundbrua så ille som ryktene sier.

(Testet av Motor i april 2018. Ingen vet at vi tester når vi er på besøk. De faktiske opplysningene om priser, ladetid etc. er basert på informasjonen vi innhentet da vi testet stedet, og kan være endret siden.)