KOS I SØRKJOSEN: På Taket ligger strategisk til når du kommer sørfra på E6 inn til Sørkjosen.

Veimat-testen 2018: På Taket, Sørkjosen

Det løfter seg På Taket

Dette stedet blir bare bedre og bedre. Det eneste som gjenstår er en skikkelig hjemmelaget signatur-rett.

Publisert Sist oppdatert

På Taket 2018

86 poeng

På Taket, Ringvegen 2, Sørkjosen, ved E6 like nord for Storslett. El-bil-lading: Tesla Supercharger. https://www.pataket.no/

Førsteinntrykk 8/10

Ligger langs E6 som første stopp når du kommer til Sørkjosen sørfra. Gode p-muligheter. Store, lyse lokaler i fine farger, med en stor takterrasse med loungemøbler. Rent og ryddig. Lett å orientere seg.

Meny 8/10

Omfangsrik meny, uten noe jåleri. Klassisk husmannskost (bra med fisk) i kombinasjon med pizza, hamburgere og biffsnadder. Bra utvalg av kalde retter, både smørbrød/horn/bagetter og salat. Dagens fra kl. 13.

Smak 8/10

Fiskerettene er gode, men vi har stadig til gode å få kjøttretter som virkelig imponerer. Stort sett godt tilbehør, men de kokte potetene er ikke noe løft.

Pris 9/10

Ligger ørlite under snittet, med middager fra 169 til 249. Kaffe inkludert i middagene. Ganske rimelige kaldretter.

Service 8/10

Hyggelig og effektiv betjening, med klare anbefalinger for den som ikke vet hva hun skal ha. Litt lang ventetid på maten.

Barnevennlig 10/10

Et drømmested for unger, med stor isdisk og enda større lekerom. Det er ikke alle steder du får sei på en 10 retter stor barnemeny, men dette er ett av dem.

Hjemmelaget 9/10

Ja, stort sett. Flere av rettene som i utgangspunkt er ganske enkle har fått en liten touch på kjøkkenet som gir et løft. Enkelte av dessertene er ikke laget på huset.

Drikke 8/10

Stort utvalg – mineralvann, juice og milkshake. Øl og vin. Kaffen fra automat smaker greit, har også latte-varianter fra samme maskin.

Renhold 8/10

Utmerket. Rydder og vasker kjapt av bordene, men noe avfall på gulvet.

Toaletter 10/10

Låsbare unisex-toaletter med klosett og vask. Rene og fine.

Høsten 2014 åpnet På Taket i 2.etasje på den lokale Joker-butikken i Sørkjosen, og eierne har siden utviklet dette til et bra, ujålete stoppested for den som vil ha en matpause langs veien.

Det er ikke noe minus at stedet både har Tesla Supercharger og en matbutikk som er åpen sju dager i uka, men kaféen i seg selv er vel verdt et stopp.

Lokalene er lyse og åpne, med vinduer fra gulv til tak ut mot havna – og en takterrasse som ikke mange veikroer kan vise maken til.

Menyen er innholdsrik, med en bra miks av tradisjonell husmannskost, pizza og hamburgere. Dessuten: Prisnivået er ikke høyt. Varmrettene ligger fra 149 til 249 kroner, dessertene på 55 kroner, mens smørbrødene er på pluss/minus 70.

Det er sjelden stille her, heldigvis, siden På Taket har et digert lekerom, stor isdisk, og 10 retter på barnemenyen.

PERFEKT: Saltstrødd torsk.

Vi prøvde en saltstrødd torsk. Fisken var førsteklasses, gulrotstuingen god og de kokte potetene okei. Nå er det sjelden man får dårlig fisk på veikroene i Nord-Norge, men det er likevel en glede når den flaker seg perfekt.

Dessertutvalget er bra, men ikke alt er hjemmelaget, så spør deg for.

Heldigvis hadde kokken akkurat fått ferdig en suksessterte da vi kom innom. Det kunne ikke vært bedre etter en god porsjon saltfisk.

(Testet av Motor i mai 2018. Ingen vet at vi tester når vi er på besøk. De faktiske opplysningene om priser, ladetid etc. er basert på informasjonen vi innhentet da vi testet stedet, og kan være endret siden).