GODT UTVALG: «Ukas husmann» med fire retter, burgere med fancy tilbehør, smørbrød, salater og stor disk med retter å ta med seg i farta.

Veimat-testen 2018: Heimat Lasses

Lasse gjør det litt mer enn passe

Det er fristende å spørre – hva har skjedd siden i fjor? Dette er ikke det verste stedet å stoppe langs E18.

Publisert Sist oppdatert

Lasses 2018

74 poeng

Lasses ligger langs E18 i Bamble, like sør for Brevikbroen, mellom Oslo og Kragerø, Europaveien 139, 3960 Stathelle. Ladestasjon. 2 stk. CCS/Combo 50 kW, 2 stk. CHAdeMO 50 kW, 2 stk. Type 2 22 kW, 2 stk. Type 2 7,4 kW. For åpningstider se http://heimat.no/lasses/

Førsteinntrykk 6/10

Populært stoppested midt i inngangen til et lite kjøpesenter. Litt mer klønete å komme hit mens det pågår veiarbeid på E18. Bensinstasjon, ladestasjon, stor parkering. Åpent nett.

Meny 8/10

Ukas husmann med fire retter – svinestek, stekt torsk, kjøttkaker og røkte koteletter. Flere burgere som blant serveres med noe så fancy som trøffeldipp eller bearnaisedipp. Smørbrød og salater. Disk med take away.

Smak 8/10

Ukas middag til 100 kroner er røkte koteletter. Den er saftig og god på smak, med virkelig gode, ferske grønnsaker til. En wrap med kylling og bacon har masse smak.

Pris 7/10

Alltid en dagens middag til 100 kroner. Burgere til rundt 150 kroner. Middagsretter til mellom 170 og 219 kroner (biffsnadder). Take away fra 45 kroner.

Service 8/10

Normalt hyggelig. Nummeret på bestillingen står på kvitteringen, og du må følge med på en skjerm for å se når maten er klar. Det er litt klønete. Men «vår dame» følger med for oss.

Barnevennlig 8/10

Barnemeny med kjøttkaker, pannekaker, pølser, havregrøt, kyllingvinger, rødspette og burger. Dagens til halv pris. Lag din egen softis. Barnestoler.

Hjemmelaget 7/10

Enkelte ting, blant annet sausene lages fra bunnen av.

Drikke 7/10

Brus, juice, iste, eplemost, sjokolademelk. Øl og vin. Vann i dispenser. Kaffemeny. Litt bitter svart kaffe.

Renhold 8/10

Alminnelig rent og ryddig. Pene bord med grønne planter og tente stearinlys.

Toaletter 7/10

Litt slitte toaletter, men adskilte toalettrom i kjelleren. Handicaptoalett i 1. etasje.

Lasses, som er del av Heimat-kjeden, er en populær veikro.

Skal du fra Oslo til Sørlandet, ligger den omtrent midtveis, og selv om det pågår veiarbeid like utenfor, og det er litt klønete å finne fram, ligger den praktisk til ved en bensinstasjon og i inngangen til et lite kjøpesenter.

Det betyr at du kan få gjort ganske mye i løpet av ett stopp.

Selv om maten ikke var så verst i fjor, var besøket lite hyggelig.

Den panerte torsken var grei nok, og den var i hvert fall var varm, i motsetning til tilbehøret. Men hun bak disken var stressa og bisk, det tok en evig tid før det ble ryddet, og bordene ble ikke vasket.

Det så rett og slett utrivelig ut.

Kanskje er vi heldige i år. Det er en stille dag, med mye mindre folk.

Resultatet er uansett at det vi ikke akkurat hadde sett frem til med glede, ble bedre enn ventet.

Det er en hyggelig dame som hilser velkommen. Hun anbefaler både burger med chili con carne (den spiste vi på Heimat i Vinje, og det var nesten litt mye av det gode), og røkte koteletter som er dagens middag til bare 100 kroner.

Heimat har alltid en middagsrett til 100 kroner, og det er spennende å se hva man får for det.

Det viser seg å være en diger kotelett. Det er god smak på den, og den er akkurat passe stekt. Fettranden er lett å skjære av, for dem som ikke vil ha den.

Og – under over alle under – dette er ett av de veldig få stedene vi har fått friske grønnsaker som ikke er overkokt. De er virkelig gode.

Potetene er bare helt greie, men most i litt av fløtesausen og med litt tyttebær som kommer i et pent glass ved siden av, kan de passere.

Til dessert er det sjokoladepudding, et par kjøpekaker eller softis som du kan lage selv. Det synes nok spesielt barna er gøy.

Vi nøyer oss med kaffe og plukker i stedet med oss en pakke med wraps fra kjøledisken som er merket Take away.

Tortillalefsene er rullet med kylling, bacon, salat og en søt chilisaus. Sånne lefser er alltid litt seige og melete, men fyllet er saftig og godt. Et lettvint alternativ for alle som er på farten, og prisen er 45 kroner.

(Testet av Motor i mars 2018. Ingen vet at vi tester når vi er på besøk. De faktiske opplysningene om priser, ladetid etc. er basert på informasjonen vi innhentet da vi testet stedet, og kan være endret siden.)