LITT MYE AV DET GODE: En saftig og god burger med god pommes frites, men kombinasjonen av chili con carne og burger blir litt i voldsomste laget, syntes vi.

Veimat-testen 2018: Heimat Vinje

Det ligger i de små detaljene

På Heimat i Vinje har de skjønt hva som skal til for at kunden skal føle seg som en velkommen gjest.

Publisert Sist oppdatert

Heimat Vinje

72 poeng

Heimat Vinje, Vinjevegen 159, 3890 Åmot i Vinje, langs E134 mellom Haukeli og Seljord. Elbilladere, 135 kW. 2 stk. CCS/Combo 50 kW, 2 stk. CHAdeMO 50 kW, 1 stk. Type 2 43 kW og 1 stk. Type 2 22 kW, 8 stk.Tesla superladere. http://heimat.no/vinje/

Førsteinntrykk 7/10

Ganske trivelig med malte bondemøbler og antikviteter. Stor parkeringsplass. Flere ladestasjoner. Internett.

Meny 6/10

Standard veikromeny med burgere, biffsnadder og frityrstekt rødspette. Dagens middag, ukas fisk, kjøttkaker og et middagstilbud til 100 kroner. Smurte bagetter, smørbrød og salater.

Smak 7/10

Skikkelig saftig burger og tilsvarende gourmet pommes frites. Selv om kombinasjonen chili con carne og burger er litt voldsom. Hjemmelaget karamellpudding, og den er god.

Pris 7/10

Biffsnadder til 219 kroner er menyens dyreste rett. Ellers kan du alltid få en rett til 100 kroner. Mye ligger midt på treet, og dagens inkluderer kaffe og dessert.

Service 9/10

Hyggelig ung kokk som også står i disken. Han er virkelig opptatt av at gjestene skal føle seg velkommen. Tenner stearinlys, kommer med maten og forteller litt om det de serverer.

Barnevennlig 8/10

Bedre barnemeny enn i fjor! Kjøttkaker, pannekaker, pølse med potetbåter, rødspette, burger og kyllingklubber med potetbåter. Lekeapparater ute, lite lekerom inne. Tegnesaker.

Hjemmelaget 8/10

Burgere, «dagens», sauser, ertestuing og desserter lages på huset. Kjøttkakene lages av andre, men etter egen oppskrift.

Drikke 7/10

Brus, flaskevann, juice og sjokolademelk. Lokal eplemost. Alminnelig god kaffe. Kaffemeny og mulig å ta med seg kaffe i bilen. Vann fra dispenser. Isbiter hvis du vil ha.

Renhold 8/10

Ryddig og ordentlig, og bordene blir vasket etter gjestene.

Toaletter 5/10

Litt rufsete båstoaletter, men i år lukter det i hvert fall rent. Både tørkepapir og lufttørker.

Store, tomme disker og kjedelige menyark preger alt for mange veikroer. For ofte er det lite som minner om ordentlig vellaget mat.

Det bøter de på på Heimat Vinje i Åmot. Midt i lokalet står et stort bord med sjokolade og andre fristelser. Om ikke annet blir du minnet på at her serveres det mat.

I disken blir du ønsket velkommen, og når vi spør om en anbefaling, lurer han på om vi kanskje liker burgere?

Karen på Heimat i Vinje kan nemlig friste med en helt ny burger, en spenstig kombinasjon av burger og chili con carne. Og når noen snakker varmt om noe de serverer, da er vi ikke vanskelige å be. Det er langt fra alle veikroer som har entusiasme rundt det de driver med.

Så burger blir det. Det finnes enklere varianter, men vi går for denne nye som serveres med ost, stekt rødløk, salat, chili con carne og jalapenos. Dette er ikke for burgerpyser.

Burgeren er stor og saftig, og chili con carne og jalapenos gir skikkelig sting. Det er så det brenner litt godt på tungen. Pommes fritesen er av gourmettypen, og selv om han beklager at brødet ikke er hjemmebakt, er det i hvert fall ikke av kjipeste sort.

Burger og chili con carne er en morsom kombo som kokken sier, men det blir kanskje litt voldsomt. Det er likevel et godt forsøk på å gjøre noe nytt ut av en tradisjonell burger. Og de skal ha for at burgeren er saftig og pent presentert på brettet.

Hver uke har de også en middagsrett til 100 kroner. Det kan være lunsjkaker med dampede grønnsaker, eller kjøttpølser med poteter og saus, forklarer kokken/servitøren. Porsjonen skal være stor nok til å mette.

 

Og tenk hvis folk hadde skjønt hvor lite som skal til for å løfte et enkelt veikromåltid! Her er det en hyggelig kokk som tar seg tid til å anbefale og fortelle. Han tenner stearinlyset på bordet og henter desserten til oss. Desserten – en god, hjemmelaget karamellpudding, er servert i et lite glass i stedet for på en kjedelig skål. Du føler deg rett og slett sett som gjest, og det er hyggelig.

(Testet av Motor i februar 2018. Ingen vet at vi tester når vi er på besøk. De faktiske opplysningene om priser, ladetid etc. er basert på informasjonen vi innhentet da vi testet stedet, og kan være endret siden.)