SJELDENT HYGGELIG: Pent bygg med gode sofaer og pent dekkede bord. Det er sjelden vi kommer til en så hyggelig veikro.

Veimat-testen 2018: Håbakken Kafé

Sjeldent hyggelig interiør

Trivelig og med en flott meny, selv om de fortsatt har litt å gå på på kjøkkenet.

Publisert Sist oppdatert

Håbakken Kafé 2018

79 poeng

Håbakken Kafé Tønjum, 6887 Lærdalsøyri Langs E16 ved Lærdal https://www.facebook.com/haabakkenkaffe/ Ladestasjon: 2 stk. CCS/Combo - 50kW, 2 stk. CHAdeMO 50 kW, 2 stk. Type 2 22 kW

Førsteinntrykk 9/10

Pent bygg med store, gode sofaer og pent dekkede bord. Det er sjelden vi kommer til en så hyggelig veikro. Stor parkering, ladestasjon. Sitteplasser ute. Ikke tilgang til nett.

Meny 9/10

Menyen med kritt på stor tavle. Reinsdyrkarbonade, steikt ørret, indrefilet av svin, storfe eller lam, røykt svinekam, kjøttkaker, Håbakkens signaturburger, kyllingfilet med pasta, fiskesuppe og oksekjøttgryte. Veldig lite desserttilbud.

Smak 6/10

Oksekjøttgryten serveres med ris og salat. Kjøttet er mørt, men litt tørt, og hele opplevelsen er litt kjedelig. Potetmos og gode grønnsaker til ville kanskje ha løftet det. Ferdigstekt vaffel.

Pris 6/10

Selv om alt er hjemmelaget, blir det dyrt for veimat. Seks retter til over 200 kroner (lam indrefilet kr. 255,-). Billigst er fiskesupper (135,-) og kjøttkaker (180,-).

Service 10/10

Veldig blid og hyggelig dame i disken kan både anbefale og fortelle om hva hun serverer. Maten serveres ved bordet.

Barnevennlig 8/10

Ikke barnemeny, men barn kan få halv porsjon av flere av rettene som kjøttkaker, reinsdyrkarbonader, kylling med pasta og oksegryte. Stellerom. Barnestoler.

Hjemmelaget 8/10

Her er stort sett alt hjemmelaget, og alle sauser er laget fra bunnen av. Synd de ikke følger opp med hjemmebakte kaker eller noen gode desserter.

Drikke 8/10

Lokale fruktsafter fra Balholm og flere andre fruktsafter, brus, vann, øl og alkoholfritt øl. Helt grei svart kaffe. Kaffemeny og mulighet for å få med seg kaffen i bilen.

Renhold 8/10

Her er det rent, ryddig og veldig ordentlig. Bordene er ryddet og vasket, selv om det er ørlite rusk på gulvet.

Toaletter 7/10

To separate og helt greie toaletter.

På Håbakken har de bevisst valgt bort fastfood, forteller hun i disken. Det eneste innslaget er en hamburger, men alle vet at hamburger ikke på noen måte trenger å ligne gatekjøkkenmat. Som servitøren sier, så er det mer av en biffburger med amandinepoteter, salat, sopp og bearnaisesaus.

Utover det består menyen av flere typer indrefilet – du kan velge mellom lam, svin og storfe, ørret, kylling og pasta, hamburger og oksegryte som er en klassiker på huset.

Vi blir anbefalt den nevnte oksegryten, og maten serveres rykende varm på bordet. Det er pent lagt opp, med risen dandert som en liten topp på tallerkenen.

Oksekjøttet er mørt, men litt tørrkokt. Sausen er hjemmelaget fra bunnen av, og den er laget på oksekraft. Den er god, men helheten blir likevel litt kjedelig. Hva med litt sopp i sausen, noen gode rotgrønnsaker til, og kanskje en hjemmelaget potetstappe i stedet for risen?

Det er sånne tanker som slår en når man sitter der og spiser noe som enkelt kunne ha vært løftet enda et hakk.

I fjor trakk vi for lite hyggelig service, det gjør vi ikke i år. Her blir vi møtt av en blid og hyggelig dame som serverer maten ved bordet og som varmer vaffelen så vi kan få den med oss i bilen.

Lurer bare på hvorfor de ikke kan satse på nystekte vafler? Vafler som står ferdigstekt i kjøleskapet blir liksom ikke helt det samme, selv om de varmes opp igjen. Hadde det vært fullt hus, ville vi ha skjønt, men med ferdiglaget røre kunne man vel ha tilbudt nystekte vafler når det er tid til det?

Og hvis ikke, må man i hvert fall finne frem til en skikkelig god vaffeloppskrift. Denne er gørrkjedelig.

(Testet av Motor i februar 2018. Ingen vet at vi tester når vi er på besøk. De faktiske opplysningene om priser, ladetid etc. er basert på informasjonen vi innhentet da vi testet stedet, og kan være endret siden.)