TRADISJONSRIKT: Oldemors Karjol leverer utmerket tradisjonell norsk mat.

Veimat-testen 2018: Oldemors Karjol, Jevnaker

Svinger seg på oldemors kjøkken

Denne kroa er ikke bare oppkalt etter oldemor. De har tatt menyen hennes også.

Publisert Sist oppdatert

Oldemors Karjol 2018

83 poeng

Oldemors Karjol, Jevnaker Prestmovegen 2, 3520 Jevnaker https://www.oldemors-karjol.no/ Ikke ladestasjon

Førsteinntrykk 8/10

Ser kanskje litt ordinært ut fra utsiden, men inne er det riktig trivelig, Oldemors egen karjol henger i taket. Det er ikke veldig mange bord, men enkelte er så store at det er anledning til å høste nye bekjentskaper når det er trangt om plassen. Du passerer kassa hvor du gjør bestillinger når du er på vei inn.

Meny 8/10

Sammensetningen av manyen speiler på mange vis kroas beliggenhet på Indre østland. Bare én fiskerett. Lokale leverandører på mye av maten Ikke veldig mange retter, men har noe mer småretter i høysesongen enn det står i vårmenyen.

Smak 9/10

Utmerket! Perfekt stekt biff, og grønnsaker med akkurat passe motstand.

Pris 8/10

Billigste middag ligger på under 200 kroner, medregnet kaffe. Dyreste rett koster 269.

Service 9/10

En ung gutt serverte oss, på aller beste vis. Vennlig, kunnskapsrik og imøtekommende. Har ikke så mange småretter, men kelneren lanserte barnerettene som et alternativ for de småsultne.

Barnevennlig 7/10

OK barnemeny, men ikke mer: Fiskepinner, kjøttkaker, burger og pølse går sikkert unna, men kokken kunne brukt fantasien. Barnestoler.

Hjemmelaget 10/10

Til de grader! Hvor får du ellers hjemmelagde burgerbrød?

Drikke 8/10

Et rimelig utvalg mineralvann (med cola’en servert i originale, små glassflasker), supplert med med saft fra lokale produsenter. Evergood-kaffe fra kanne, god på smak. Også te. Pluss øl og vin.

Renhold 8/10

Normalt bra. Under siste besøk kom vi tidlig på dagen, men vi har vært her sent på dagen ved tidligere anledninger. Og det har vært helt OK renhold da også.

Toaletter 8/10

Ett avlåsbart toalett med vask for hvert kjønn, OK renhold.

Heldigvis, hadde vi nær sagt. For den som vil ha tradisjonell norsk mat får den ikke så veldig mye bedre enn på Oldemors Karjol.

Det er husmannskost som dominerer, men gjerne med en touch som løfter den fra andre veikroer med samme sortiment.

Menyen er ikke veldig omfangsrik, men det er mer å velge blant i høysesongen om sommeren. Vår siste visitt var på vårparten 2018, da utvalget er mer begrenset. For eksempel var det da bare én fiskerett, ishavsrøye (som ikke er noen sjeldenhet som «dagens fisk», slik den var denne dagen).

SJEKK BRØDET: Hjemmelaget hamburgerbrød!

Vi var i humør for kjøtt – og testet to ytterpunkter, biff og burger.

Ytrefileten var perfekt stekt, og kom på en seng av rotgrønnsaker og sopp med en velsmakende fløtesaus. Ovnsstekte poteter fulgte i en egen liten kasserolle. Til 269 kroner var det valuta for pengene, ikke minst når vi har sett veikroer som forlanger både 20 og 30 prosent mer for en biff enn her.

PERFEKT: Indrefileten til oldemor er perfekt stekt.

Burgeren var også god på smak. Hjemmelaget burgerbrød blir aldri galt, en raus porsjon coleslaw bidro også til et løft.

Vi har ikke smakt alle dessertene på huset, men både den hjemmelagde isen og de tilslørte bondepikene fristet til mersmak. I fjor bød de på en perfekt preparert sjokoladefondant, men den var dessverre ikke på menyen når vi var innom i vår.

PS: Stengt på mandager og tirsdager, og åpner først kl 13. 

(Testet av Motor i mars 2018. Ingen vet at vi tester når vi er på besøk. De faktiske opplysningene om priser, ladetid etc. er basert på informasjonen vi innhentet da vi testet stedet, og kan være endret siden).