THAILANDSK OG NORSK MAT: På buffeten er det et godt utvalg av ulike varmretter, men velg thaimaten!

Veimat-testen 2018: Tunet Kro

Slett ingen dårlig veikro

Dette er et godt og eksotisk alternativ langs E6 i Gudbrandsdalen. Så er det også få ledige bord.

Publisert Sist oppdatert

Tunet Kro 2018

70 poeng

Tunet Kro, Stasjonsvegen 39, Fåvang, ved E6 mellom Lillehammer og Otta. 1 minutt å gå til ladestasjon. 2 stk. CCS/Combo 50 kW, 2 stk. CHAdeMO 50 kW, 4 stk. Type 2 22 kW. www.tunetkro.no

Førsteinntrykk 6/10

Stor parkeringsplass som deles med bensinstasjon og matvarebutikk. Et typisk veikrostopp. Praktisk med flere tilbud på et stopp.

Meny 8/10

Blanding av typisk veikromat og gatekjøkkenmat, a la løvbiff, pølse og pommes frites, rødspette og medister. Men også to dagens retter, stekt laks og flesk og duppe denne dagen. Pluss – og viktigst - en thailandsk meny, med gryteretter, supper, wok og vårruller.

Smak 8/10

Det meste av den norske maten på buffeten er helt OK. Dagens retter er gode, mens den thailandske maten smaker nydelig.

Pris 8/10

Buffeten var veldig rikholdig, og derfor er prisen god. Sympatiske priser for barn. Dagens til 169 og 189 inkludert kaffe er vanlige veikropriser. Mest valuta for pengene er thaimaten.

Service 5/10

Alminnelig hyggelig service. Betjeningen kunne godt spandert noen flere smil, det gjelder både de som etterfyller buffeten og de som rydder bordene.

Barnevennlig 8/10

Store luftige lokaler, barnestoler, veldig fin og romslig lekekrok og mulighet for barn til å spise ordentlig mat til reduserte priser. Uteområdene har mye trafikk og er ikke barnevennlige.

Hjemmelaget 6/10

Vi tror den thailandske maten er hjemmelaget, og antakelig også dagens. Både karbonadene og det meste annet smaker prefabrikert. Vi spør og graver, men får ikke helt oversikt.

Drikke 7/10

Vanlig utvalg av bruks, pluss for flere typer alkoholfritt øl. Vann og isbiter lett tilgjengelig, og mulig å ta med en kanne vann til bordet. Både traktekaffe og kaffe bra maskin er inkludert, den fra maskin smaker godt, i motsetning til traktekaffen.

Renhold 7/10

Bordene ryddes kjapt, og de tørkes godt av. Det ryddes og tørkes også i buffeten. Men med mye folk blir det fort litt samlebåndsfølelse, også på renholdet. Litt rusk på gulvet.

Toaletter 7/10

Gammeldagse og gamle, men godt renhold og mulighet for å lukke dørene (ikke båser). Såpe og alt annet på plass.

Det er kanskje mer enn vanlig fullt på parkeringen til Tunet Kro i Fåvang denne søndagen. Veikroa er vanligvis godt besøkt, men søndagsbuffeten til 250 kroner trekker muligens ekstra kunder.

Her er både veifarende og lokale gjester.

Buffeten har et sjeldent godt utvalg.

Her er det anledning til å komponere egne smørbrød med reker, laks, eller spekeskinke og eggerøre, for eksempel. Store barn spiser for 160 kroner, de under åtte år for 80 kroner.

Av varm mat har buffeten det en varm veikrobuffet pleier å ha, medisterkaker, kjøttkaker og karbonader, i tillegg til kyllingklubber, salt kjøtt, kålrabistappe og ertepuré.

Det smaker slett ikke verst, aller best er kyllingklubbene og det salte kjøttet. Potene er OK, ikke noe mer.

Men det beste på buffetene er ikke de norske tradisjonelle rettene - det er den røde curryen med kylling. Dette smaker rett og slett nydelig. Retten har et eksotisk sting, samtidig som den ikke er for sterkt. Risen er også perfekt. Det er sjeldent, om noe sted, man blir servert så god ris langs norske veier.

Tunet Kro markedsfører seg da også både med thailandsk og norsk mat. Og som i tidligere tester, det er den thailandske maten som smaker best, og som om den er laget fra bunnen av.

Selv om omgivelsene kanskje ikke er de hyggeligste - her er en blanding av plastduker (typisk for Thailand) og tradisjonelle norske litt tunge trestoler, så koser vi oss på denne kroa.

Stemningen er god, noen har pyntet ved peisen, og smakene gir et løft i hverdagen. Tunet Kro markedsfører seg med store skilt langs veien, og bruker en gammel femmer på terningen fra VG.

Helt til femmer på terningen blir det ikke fra oss, men dette er ingen dårlig veikro.

(Testet av Motor i mars 2018. Ingen vet at vi tester når vi er på besøk. De faktiske opplysningene om priser, ladetid etc. er basert på informasjonen vi innhentet da vi testet stedet, og kan være endret siden.)