HELT PÅ DET JEVNE: Grove, litt smaksløse kjøttkaker, vasne gulrøtter og vonde poteter, men ertestuingen var fin og ostekaken frisk og god.

Veimat-testen 2018: Bjerka Kro

Prisen teller til kroas fordel, servicen gjør det ikke

Det er litt sånn «same procedure as last year», ingen store fristelser, ingen store overraskelser, men følelsen av å være til bry er ikke spesielt hyggelig.

Publisert Sist oppdatert

Bjerka Kro

65 poeng

Bjerka Kro, Tronstadveien 5, 8643 Bjerka, ved E6 mellom Mosjøen og Mo i Rana, www.facebook.com/bjerkakro

Førsteinntrykk 7/10

Kro med overnatting. Bensinstasjon, matbutikk, post og apotekutsalg. Stor parkering, også trailerplass. Mørkt interiør med solide møbler. Internett.

Meny 7/10

Dagens middag med hele seks valg, to av dem fisk. Ellers biff, entrecôte, biff- og kyllingsnadder, schnitzel, løvbiff og kyllingnugget. Småretter, varme og kalde smørbrød, pølser og burgere.

Smak 7/10

Gode, grove kjøttkaker, selv om de mangler litt smak. Veldig god, litt søtlig ertestuing passet godt til. Slappe gulrøtter og lite gode poteter. Ostekaken er frisk og god.

Pris 9/10

Alle dagens middag til 155 eller 165 kroner inkludert kaffe er en god pris. Ellers middagsretter fra 159 til 209 kroner (biff og entrecote).

Service 4/10

Ikke spesielt vennlig service.

Barnevennlig 6/10

Barnemeny med kyllingnuggets, pizza, pannekaker og chips med pølser. Lekekrok.

Hjemmelaget 6/10

Hjemmelaget riskrem, karamellpudding og ostekake.

Drikke 6/10

Lite utvalg av brus, øl og redbull. Juice og saft på kartonger. Vann i mugge på disken. Ikke isbiter. Kaffemeny og kakao fra maskin. God kaffe.

Renhold 7/10

Alminnelig rent og ryddig, og bordene ryddes raskt.

Toaletter 6/10

Helt enkle og greie toaletter. Mulighet for å låne dusj.

For mange vil det være praktisk å stoppe på Bjerka ved E6 mellom Mosjøen og Mo i Rana. Kroa har overnatting, den ligger vegg i vegg med en bensinstasjon og en matbutikk med medisinutsalg og post i butikk. I tillegg er det rimelig hvis dere går for dagens. Det står seks ulike retter på dagens meny, og alle koster 155 eller 165 kroner inkludert kaffe.

Denne dagen er det kokt pølse med kålrotstappe, torskekaker, kjøttkaker, fritert flyndre, svinesteik og oksekarbonader.

Egentlig fristet det med torskekaker, men de er utsolgt. Den friterte flyndra «den hiver vi bare i frityren», får vi til svar når vi våger oss på å høre om den er hjemmelaget. Til slutt bestemmer vi oss for kjøttkaker og en hjemmelaget ostekake.

Da har vi allerede klart å irritere hun i disken. Kanskje fordi vi lurte på om hun hadde isbiter til vannet i muggen på disken. Hun henter ut en ny mugge fra kjøleskapet i stedet. Eller kanskje fordi det tar litt tid før vi får bestemt oss, kanskje fordi vi tillater oss å spørre om det med flyndra. Det er ikke godt å si.

Vi får nå likevel servert kjøttkakene ved bordet. De er grove og gode, om enn litt smakløse. Hvor de kommer fra, klarer vi ikke å lirke ut av henne. Det aner hun ikke, som hun sier, men det betyr i hvert fall at de ikke er hjemmelaget.

Ertestuingen er rykende god og varm. Den er litt søtlige, men likevel frisk på smak, og det passer godt til kjøttkakene. Gulrøttene er ikke engang varme, ikke potetene heller, men de er ikke noe gode, så det spiller ingen rolle.

Ostekaken er frisk og god, og kaffen fra maskinen med en hel kaffemeny, også. Så da ble i hvert fall enden god.

(Testet av Motor i april 2018. Ingen vet at vi tester når vi er på besøk. De faktiske opplysningene om priser, ladetid etc. er basert på informasjonen vi innhentet da vi testet stedet, og kan være endret siden.)