FRISTENDE BUFFET: Søndager er det buffet med kalde og varme retter på Ramberg Gjestegård.

Veimat-testen 2018: Ramberg Gjestegård

Det går gjetord om fiskesuppen

Det er kanskje litt urettferdig å vurdere dette spisestedet etter søndagsbuffeten, for det er fiskesuppen folk snakker om.

Publisert Sist oppdatert

Ramberg Gjestegård 2018

77 poeng

Ramberg Gjestegård, Flakstadveien 361, 8380 Ramberg, ved E10 i Lofoten. Ikke ladestasjon. ramberg-gjestegard.no

Førsteinntrykk 9/10

Veldig pen spisesal. Det er dekket med høye glass, duker, blomster og stearinlys. Man blir bortskjemt med utsikt i Lofoten. Her er den ikke så fin. Overnatting. Internett.

Meny 8/10

Søndager er det bare buffet, den er rikholdig med flere typer laks, spekemat, salater og varmretter som saltkjøtt, bacalao og koteletter. Pluss for lokale retter og råvarer.

Smak 7/10

Stort utvalg og alle vil nok finne noe de liker. Litt alminnelig på smak, og både kjøtt og fisk som blir liggende i varmeskap hele dagen blir gjerne litt tørt. Veldig godt brød.

Pris 5/10

Søndagsbuffet til 298 kroner. Selv om det er hjemmelaget og stort utvalg, gjør det at du ikke har noen rimeligere valg.

Service 9/10

Hyggelig og påpasselig, ønsker velkommen og kommer bort til bordet underveis for å høre om det er noe vi trenger. Kokken informerer om det som serveres.

Barnevennlig 7/10

Halv pris på buffeten. Egne krus til barna. Barnestoler.

Hjemmelaget 9/10

Her skal alt være laget på huset, men tortillalefsene er nok kjøpt, og lite er så deigete og kjedelig som det. Sjokolademoussen smaker mistenkelig av pulver.

Drikke 6/10

Brus, ingefærøl, vann i pene mugger bordet. Vin og øl. Kaffen er kanskje litt vel syrlig.

Renhold 10/10

Pent og ryddig, og bordene blir raskt ryddet. Kokken er stadig borte ved buffeten og sørger for at det ser delikat ut. Dukene blir skiftet underveis. Gode papirservietter.

Toaletter 7/10

Litt gammeldagse båstoaletter, men rent og ordentlig her også.

Søndag står det kun buffet på menyen. Den er til gjengjeld populær. Fordelen er at man får smakt på veldig mange ting på en gang.

Vi har sjelden sett en penere opplagt buffet. Her er ikke noe av det vanlige griset som gjerne oppstår på en veikro hvor folk skjønner at de kan forsyne seg så mye de vil.

Det er ryddig og innbydende, og det er flere varmretter i tillegg til på mange fat med kaldmat som røkelaks og gravlaks, spekemat, lefsesnurrer, kokte egg, potetsalat og andre salater, ferske reker og godt brød.

Vi begynner med kaldmaten, og blir litt skuffet over en veldig salt røkelaks og en litt smaksløs gravlaks. Rekene er store og fine, men smaker litt av ... tørrfisk. Det er både spekeskinke og fenalår på buffeten, og en god potetsalat som smaker godt til både fisk og kjøtt.

I varmmatavdelingen er det hjemmelaget bacalao og sitronlaks, skank, saltkjøtt, skinke og koteletter. Alt med sauser, surkål og kålrotstappe til.


Vi støter på kokken som går og overvåker buffeten, og han viser vei til de forskjellige rettene, til den hjemmelagde bacalaoen og sausen «med dill og litt andre godsaker». Han forteller at alt er hjemmelaget, og nå må vi bare kose oss. Det er en hyggelig hilsen.

Her er det mer enn nok å kose seg med, et godt utvalg og skikkelig tillaget. Ulempen med en buffet er at maten ikke holder seg skikkelig varm, og at både kjøtt og fisk som blir liggende sånn, gjerne blir for mye varmebehandlet underveis.

Dessertbuffeten består av puddinger, gelé og sjokolademousse. Moussen smaker mistenkelig av pulvervarianten.

Men for alle som ikke er her på en søndag, prøv fiskesuppen. Vi fikk ikke smakt den, men den er anbefalt fra flere hold.

(Testet av Motor i april 2018. Ingen vet at vi tester når vi er på besøk. De faktiske opplysningene om priser, ladetid etc. er basert på informasjonen vi innhentet da vi testet stedet, og kan være endret siden.)