FRISTER MED MYE: Ferske bakevarer på disken, nylaget smoothie og burger med gullosten Kraftkar - men servicen klarer de å løfte til samme nivå.

Veimat-testen 2018: Systra Café

Det er rart hvordan alt blir ødelagt når velkomsten er dårlig

Dette kunne ha vært bra, hadde det vært hyggelig og maten vært varm.

Publisert Sist oppdatert

Systra Café 2018

64 poeng

Systra Café, langs E136/E39 øst for Ålesund. Årøyvegen 1, 6240 Ørskog. 1 minutt å gå til ladestasjon på Bunnpris. 2 stk. CCS/Combo 50 kW, 2 stk. CHAdeMO 50 kW, 2 stk. Type 2 22 kW. www.systra.no

Førsteinntrykk 7/10

Lite senter med matbutikk, bensinstasjon og ladestasjon i nærheten. Stort og pent, men litt slitt lokale med en hyggelig disk. Internett.

Meny 7/10

Mye gatekjøkkenmat med burgere, pizza og wraps. Kjøttkaker og en dagens rett. Smørbrød, ferske smoothier og noe bakverk.

Smak 7/10

Det smaker stort sett godt, men synd at burgeren ikke er varm når det tar 15 minutter å lage den. Frityroljen til den gode pommes fritesen burde vært skiftet.

Pris 8/10

Burgere fra 119 – 219. Kjøttkaker og dagens til 149. Potetball (torsdager) 179. Småretter til 89 og 99 kroner. Så det går an å spise ganske billig.

Service 3/10

Vi skjønner at det kan være mye å gjøre, selv om det ikke er andre gjester. Det går likevel an å hilse og si et øyeblikk. Det tar tid, og maten serveres heller ikke med et smil.

Barnevennlig 5/10

Barnemeny med pølser, pannekaker, hamburger og nuggets – alt med chips. (Bortsett fra pannekakene selvfølgelig.) Stellebord, barnestoler.

Hjemmelaget 7/10

Ferske smoothier, kanelboller og en gulrotkake.

Drikke 6/10

Brus fra flaske og dispenser, iste og norske frukt- og bærsafter. Vann i en mugge. Kaffemeny. Sur kaffe.

Renhold 8/10

Vi kommer like etter åpningstid, og gulvet er nyvasket og fortsatt vått. Det er likevel litt rusk under bordet vårt.

Toaletter 6/10

To store separate toaletter. Det lukter klor, så de er nok helt nyvasket. Likevel fremstår de som slitt. Vasken er ikke godt nok vasket, og det er støv på flere flater.

Kafeen er nettopp åpnet for dagen, og hun bak disken er tydelig stressa. Hun blir stående med ryggen til selv om vi er de eneste i lokalet. Det tar sin tid. Så svarer hun en telefon. Sukker. Noterer igjen. Når hun til slutt legger på smiler hun litt unnskyldende og forklarer med en bestilling fra et firma. Men da har vi mistet godviljen.

Hadde vi ikke vært her for å teste, ville vi bare ha snudd og gått. Det finnes andre steder å få seg en hamburger.

Utenfor reklamerer de for burgere, og spesielt for burgeren med den lokale blåmuggosten Kraftkar fra Tingvoll som har vunnet gull i oste-VM. Den vil vi gjerne ha.

Den kommer flott servert på en skiferhelle. Brødet er av den vanlige, litt søtlige kjøpetypen – ristet, men ikke varmt.

Det er raust med pommes frites. Den er rykende varm og laget av poteter med skallet på. Da er det ikke den kjipeste frossenvarianten. Potetene er rykende varme og gode, men de smaker og lukter litt vel mye av frityrolje. Kanskje er det på tide å bytte oljen.

Burgeren er grov og ser hjemmelaget ut, men det er den ikke i følge henne i disken. Den er såpass hardt stekt, på tross av at den ikke er varm, at vi slåss med kniven. Men den smaker godt, og kombinasjonen av blåmuggost og masse rørte tyttebær, er veldig god.

Ved siden av potetene får du en skål med en litt sur majonesdressing. Den kunne vi styre oss for.

Alt i alt en bra burger, men med potensiale til å bli enda bedre. Det har tatt 15 minutter å få servert den, og det kan vi leve med. Men på den tiden skulle man tro at de hadde klart å servere den varm.

Lokalet er stort, med gode stoler og sofaer og tente stearinlys, men menyen minner mest om et gatekjøkken. Her er det også take away og bestilling via en app, så mange bruker det nok som nettopp et gatekjøkken. På menyen står det pizza, landganger med ulikt pålegg – alle ser ut til å være med alminnelig ferdigkjøpt bagett, salater, wraps – også en vegatarvariant. fajitas og kyllingnuggets. 

De har også et middagsalternativ – kjøttkaker og dagens middag. Torsdager er det potetball, og selv om det er fredag har de ikke rukket å endre plakaten utenfor. Med den servicen vi får, gir vi opp å spørre hva som er dagens denne dagen.

Men i tillegg til all gatekjøkkenmaten, så glimter de til – med ferske smoothier med både grønnkål, mango, ananas og annet godt, noen store, hjemmebakte kanelboller og en saftig gulrotkake.

Det lar vi oss lett friste av, så det blir både en smoothie, en fersk kanelbolle og et smørbrød med røykelaks fra en lokal leverandør. Vi trodde kanskje vi ville få en litt kjip skive i stil med gatekjøkkenmenyen. Men der ble fordommene våre ikke innfridd, og heldigvis for det. Det er en stor grovbrødskive med masse laks og hardkokt egg. Et skikkelig måltid.

Så selv om vi ble litt grinete av den dårlige mottagelsen og oppfølgingen underveis, gikk vi ut døren litt blidere til sinns.

(Testet av Motor i april 2018. Ingen vet at vi tester når vi er på besøk. De faktiske opplysningene om priser, ladetid etc. er basert på informasjonen vi innhentet da vi testet stedet, og kan være endret siden.)