TRENDY MIDT I STOCKHOLM: Design og lekne detaljer, men vær klar over at de billigste rommene er helt uten vindu.

Hotelltesten: Hobo

Vannpistol, jordbærplanter og regnfalldusj

Kult hotell, flott utsikt, men så har vi også betalt 2110 kroner. Er du heldig, kan du få rom fra 940 kroner. Pass bare på at du ikke ender med et rom uten vindu.

Publisert Sist oppdatert

Hobo

77 poeng

Pris: Fra 940 svenske kroner. Hobo Hotel, Brunkebergstorg, Stockholm. www.hobo.se Vi betalte 2210 svenske kroner for en natt inkludert frokost, internett og inngang til trimrom. (1790 kroner uten frokost.)

Beliggenhet 9/10

Brunkebergstorg på Norrmalm ligger nær Drottninggatan, Kungsträdgården, Slottet og Vasastan. Fem minutter å gå fra sentralstasjonen. Likevel et ganske rolig og fint område.

Rom 8/10

Pent, nyoppusset rom i 11. etasje med utsikt mot rådhuset. Store vinduer på hele veggen, men ingen vinduer som kan åpnes gir oss litt pustebesvær. TV. Sofa, skrivepult.

Standard 8/10

Gjennomført i en lys, nordisk Berliner-stil med artige detaljer og mye treverk, filt og lær. Spesielt lekre bad.

Senger 6/10

To enkeltsenger satt sammen til en dobbeltseng med en irriterende sprekk i midten. To syntetiske dyner, men ikke av de tynneste. To greie puter til hver. Litt klaustrofobisk når du ikke kan åpne vinduet. Det blir varmt og tett i løpet av natten.

Frokost 8/10

160 kroner per person for buffetfrokost med flere varme eggeretter som en kokk står og tilbereder. Et lite utvalg pålegg. Juice, granola, smoothie, youghurt, og god kaffe. Mulig å sitte utendørs på fine dager.

Bad 9/10

Veldig lekkert flislagt blad med stor dusj med vannfall. Gode dusjprodukter og body lotion. Helt alminnelige håndklær. Gøy med vannpistolen.

Fellesområder 8/10

Hyggelig lounge og bar med sitteområder. Vaskerom og trimrom med tredemølle, apparater og vekter.

Renhold 7/10

Rent og nesten støvfritt. Men det hadde nok vært lurt å tørke støv av ventilatoren.

Valuta for pengene 7/10

Klarer du å få et rom til 990 svenske kroner, gjør du et kupp. Betaler du 2110 for et dobbeltrom – selv med frokost, er du over i luksussegmentet og kan egentlig velge på øverste hylle. Da ville vi ikke valgt Hobo.

Rom uten vindu er nemlig et alternativ på trendy Hobo Hotel på Brunkebergs torg midt i sentrum av Stockholm. Men hvis du styrer klar av det som kalles Hobo Sleeper, og er tidlig ute og klarer å få et billig dobbeltrom, er dette litt luksus på budsjett.

Vi får rom i 11. etasje og har utsikt mot Rådhuset og Stockholms tak. Det er høye vinduer fra gulv til tak, og sola skinner inn over interiøret i lyst tre og filt. Men vinduene lar seg ikke åpne. Det blir tett og varmt, selv om vi forsøker å skru opp ventilasjonsanlegget.

Badet er stort og lekkert med stor romslig dusj med regnfall. Og like mye som vi gleder oss over litt luksus, så elsker vi humor i detaljene. Som en vannpistol på badet. Du blir aldri for gammel til å leke med vann.

På Hobo dyrker de jordbær og urter i resepsjonen, du kan kjøpe en svart skinnjakke til treåringen og leie et gammelt polaroidkamera for en dag. Hvis du kjenner til Berlin-chic, skjønner du også hva vi mener med stilen på Hobo.

To tyske designere står bak innredningen, og de har tidligere tegnet hotellene Michelberger og 25hours Hotel Bikini i den tyske hovedstaden. Det er lyst treverk, grønne planter og alt annet enn glam.

I kjelleren er det både vaske- og strykerom, oppbevaringsskap og et fint, lite trimrom med tredemølle, apparater og vekter.

Når vi har betalt 2110 for to med frokost, har vi likevel ikke akkurat gjort noe priskupp. Men uten frokost er prisen 1790. Det er bare 325 kroner mer enn på Generator Stockholm som er et mye enklere hotell og som heller ikke inkluderer frokost i grunnprisen. Den prisforskjellen er vi villig til å betale for å bo litt bedre.