IKKE HELT PÅ HØGDA: Spisestedene på Rudshøgda har god beliggenhet for veifarende, men maten er ikke helt på høyden.

Veimat-testen 2018: Rudshøgda veikro

Ut på frityr

Det kan skje den beste at fritert rødspette og wienerschnitzel ser til forveksling lik ut. Men når det heller ikke er mulig å lukte forskjell etter en grunnstøting i frityrgryta, bør varsellampene blinke.

Publisert Sist oppdatert

Rudshøgda Gjestegård 2018

66 poeng

Rudshøgda veikro ligger langs E6 midt mellom Brumunddal og Moelv. Rudsvegen 3 2360 Rudshøgda Elbil-lading: Har ikke elbil-lading, men det er to ladestasjoner på den andre siden av E6’en (den ene hurtiglading med 1 stk CHAdeMO 50 kW og 1 stk CCS/Combo 50 kW). Nettside: https://www.frich.no/no/rudshøgda

Førsteinntrykk 7/10

Lettvint beliggende rett ved E6’en, med gode parkeringsmuligheter (gatekjøkken og bensinstasjon i umiddelbar nærhet). Oversiktlige og lyse lokaler, med buffeten mellom serveringsdisken og bordene.

Meny 7/10

Buffeten og signaturrettene fra «Utvalgte spisesteder» sikrer nivået, for det øvrige av løvbiff, biffsnadder og frityrtravere er ikke all verden. Ingen prangende lokale innslag.

Smak 5/10

Slapp rødspette og schnitzel uten karakter på kjøttet hadde følge en av dvask salat og et beger av thousand island, landeplagen som hjemsøker norske veikroer. Husets pommes frites er sprø, men innenfor skallet av frityr fant vi skuffende lite potet.

Pris 5/10

279 for en biff, drøyt 200 for rødspette eller en buffet til 265 kroner er ikke billig. De rimeligere alternativene er i gatekjøkken-kategorien.

Service 6/10

Ganske vennlig betjening, men den unge jenta som hjalp oss hadde ikke mye kunnskap om maten utover det vi kunne lese på menytavla.

Barnevennlig 7/10

Pannekake, pølse og hamburger er ikke altfor oppfinnsomt, men ungene får buffet til litt under halv pris. Lekeområde. Barnestoler.

Hjemmelaget 6/10

Det meste av maten er laget på huset, men «hjemmelaget» er ikke stedets fremste kjennetegn – og det er lite promotering av lokale råvarer. Dessertene kommer rett fra fabrikk, softisen er et bra alternativ.

Drikke 7/10

Mineralvann av alle typer. Kaffen er god.

Renhold 8/10

Helt upåklagelig. Raske til å rydde og vaske bordene – og rundt buffeten.

Toaletter 8/10

Rent og ordentlig. Båstoaletter. Bra kapasitet.

Nå skal det sies at norske veikroer nok ikke er stedet om du vil ha førsteklasses schnitzel eller rødspette. Og hvorfor det da er gjengangere, er et mysterium.

På Rudshøgda veikro kommer slik fisk og kjøtt til bordet etter en så omstendelig runde i frityrgryta at all karakter er borte.

Det gjør valget enkelt for gjester på Rudshøgda: Velg noe annet.

Rudshøgda veikro er egentlig to veikroer, på hver sin side av E6’en gjennom Ringsaker.

Det er lett å komme seg fra den ene til den andre, hvis det er stengt eller fullt på det ene stedet.

Våre vurderinger er gjort etter to besøk på kroa som ligger i nordgående retning.

Kroene inngår i Frich-kjeden, som har sju spisesteder på det indre Østlandet og også med i fellesskapet «Utvalgte spisesteder». Et par av Frich-stoppene er riktig gode, mens Rudshøgda dessverre ikke er helt i toppen.

REDNINGEN: Gå for buffet hvis du besøker Rudshøgda Gjestegård, eventuelt signaturretten fra Utvalgte spisesteder.

Redningen her på en ikke altfor omfattende meny er dagens buffet. Sist vi var innom lokket de med medisterkaker, reinsdyrstek, oksekarbonader, laks og rømmegrøt, i tillegg til et litt for utplukket dessertbord.

Isolert sett ganske fristende, men vi kom så sent på dagen at tidens tann hadde begynte å sette sitt preg på buffeten. Da ble en prislapp på 265 kroner litt i overkant. Det holdt med ett blikk på Knoll og Tott fra frityrgryta før vi angret.

Buffeten står til klokka 20 på hverdager og 19 i helgene. På tidlig ettermiddag bør den være et godt valg, om du er riktig sulten.

(Testet av Motor februar 2018. Ingen vet at vi tester når vi er på besøk. De faktiske opplysningene om priser, ladetid etc. er basert på informasjonen vi innhentet da vi testet stedet, og kan være endret siden.)