NYOPPUSSET: Lokalene er lyse og nymalte, bordene vaskes og stearinlysene er tent.

Veimat-testen 2018: Taverna Alvdal

God mat på tafatt taverna i Alvdal

Alvdal er preget av bygdas store kunstner Kjell Aukrust. Det er sjarmerende, men det er synd spisestedet ikke følger opp, verken på menyen eller på andre måter.

Publisert Sist oppdatert

Taverna Alvdal 2018

69 poeng

Taverna Alvdal, Nord-Østerdalveien 5148, langs RV3 i sentrum av Alvdal. Ladestasjon. 8 stk. Tesla superlader 135 kW. 7 minutter å gå til ladestasjon med 2 stk. CCS/Combo 50 kW, 2 stk. CHAdeMO 50 kW, 2 stk. Type 2 22 kW. www.taverna.alvdal.no

Førsteinntrykk 8/10

Grei parkering. Ladestasjon. Nyoppusset veikro, en del under glasstak, som en vinterhage. Mulighet for overnatting.

Meny 8/10

Bra utvalg av dagens: Soddsuppe, kjøttkaker, viltgryte og karbonader. Ellers mye «gatekjøkkenmat», som burgere og fish&chips. Men også stekt laks og kylling.

Smak 8/10

Dette var godt. Ikke sensasjonelt godt, men langt over snittet. Det gjaldt både karbonadene og tilbehøret, men dessverre ikke desserten.

Pris 7/10

Alle dagens retter kostet rett under 200 kroner (soddsuppe 119,-). Det er litt over snittet, men inkluderer både dagens kake og kaffe.

Service 4/10

«Vi behandler våre gjester med omsorg, varme og humor,» heter det på hjemmesiden. Det hadde vært veldig hyggelig.

Barnevennlig 6/10

Supert lekehjørne. Barnestoler. Pannekaker, kjøttkaker og chicken nuggets er blant rettene på barnemenyen. Ikke noe er hjemmelaget.

Hjemmelaget 7/10

Alle dagens retter var hjemmelagde, og med utsikt til kjøkkenet kunne vi med egne øyne slå fast at her lages det faktisk mat (ikke bare varmes). Men langt fra alt på menyen var hjemmelaget.

Drikke 6/10

Helt vanlig utvalg av drikke, noe lokalt øl, men veldig utplukket. Manglet isbiter. God kaffe.

Renhold 8/10

Ikke mye å sette fingeren på det vi kan se, men det er også lite folk når vi er på besøk. Litt rusk på gulvet.

Toaletter 7/10

Greie båstoaletter. Rent og pent, såpe og toalettpapir.

Det koster sikkert å ta inspirasjon fra universet til Aukrust, langt utover det en veikro har budsjett til.

Men det finnes heller ikke noe annet som kunne gitt særpreg – bortsett fra noen flasker lokalt øl plassert nederst i kjøleskapet.

Men å mangle lokal spenst er ikke dette spisestedet langs veien alene om. Det er fraværende nesten overalt hvor vi farter rundt i Norge.

Likevel er det flere positive faktorer ved denne veikroa.

I det vi kommer inn er en blant betjeningen ute i lokalet og gir bordene en skikkelig vask. En grundig bordvask med frisk klut er ofte mangelvare på travle spisesteder.

Taverna Alvdal er også sjeldent barnevennlig, med et stort og fint lekehjørne.

Det går også an å sitte ute, men sist vi var innom var det så mye røyking utendørs at det neppe er et alternativ for barnefamilier (eller for ikke-røykere).

Akkurat i dag er det uansett for kaldt å sitte ute.

Det ser ut til å være nytt personale siden sist vi var innom på denne kroa. Det har ikke akkurat betydd et løft for servicen, men kunnskapen om maten har økt.

Alle dagens retter er hjemmelaget, og vi får en anbefaling på dagens karbonader. Det viser seg å være en god anbefaling.

Karbonadene er sjeldent saftige, grove og gode, og det er god smak på sausen. Med gode grønnsaker, gode poteter og godt flatbrød blir dette et sjeldent velsmakende måltid.

Fra disken er det åpent inn til kjøkkenet, der ser vi faktisk at de står og lager mat – og skreller poteter. Gutta på kjøkkenet jobber på.

Det er stor forskjell i smak på hjemmekokte og vakumpakkede poteter. 

Servicen er dette stedets store minus.

Ingen skjønner hva vi snakker om når vi sier at det står at dagens kake er inkludert når man kjøper en av dagens retter.

Vi får etter hvert beskjed om å ta hvilken kake vi vil. Disse er ikke hjemmelagde, for å si det sånn.

Ta heller en softis, for det har de, selv om den ikke er inkludert.

«Har dere isbiter?» Ikke det, nei.

Mens vi spiser er det en veldig irriterende pipelyd i rommet, fra kjøleskapet eller kjøkkenet? Ikke godt å si, men den gir seg heldigvis etter 10 minutter.

Ellers er lokalet nymalt, med fine gardiner og telys på bordene. Og rent og pent, altså. Kaffen var heller ikke verst.

(Testet av Motor i mars 2018. Ingen vet at vi tester når vi er på besøk. De faktiske opplysningene om priser, ladetid etc. er basert på informasjonen vi innhentet da vi testet stedet, og kan være endret siden.)