FØRSTEKLASSES: Mortens Kro serverer veimat av aller beste sort.

Veimat-testen 2018: Mortens Kro, Gjelleråsen

En klassiker på den gode, gamle måten

Mortens Kro er en klassisk veikro – i aller beste forstand. Beliggende litt utenfor allfarvei, men når du først er innenfor døra vil du ikke bli skuffet.

Publisert Sist oppdatert

Mortens Kro 2018

87 poeng

Mortens Kro, ligger langs Rv22, midt mellom Rv4 og E6, på Gjelleråsen nord for Oslo Trondheimsveien 3, 1481 Hagan http://www.mortenskro.no/ Har ikke ladestasjon

Førsteinntrykk 8/10

Gode parkeringsmuligheter. Velholdte lokaler. Litt trangt rundt disken, men når du får områdd deg litt er plassen effektivt løst. Romslige og lyst i selve spiseområdet.

Meny 10/10

Uten fiksfakserier, men så komplett som du kan forlange på en veikro hvor tradisjonene tilsier at man skal levere godt på norsk husmannskost. Dagens meny fornyes daglig, med et halvdusin retter som inneholder både kjøtt og fisk. Pluss for veldig fristende desserter.

Smak 9/10

Stort sett bra. Dette er ikke stedet hvor kokken har mistet saltbøsse i gryta, men grønnsakene vi fikk på en av rettene var kokt ørlite for lenge.

Pris 9/10

Du kan spise deg god og mett her, med kaffe attåt, for under 200 kroner, mens de har klassiske smørbrød til under hundrelappen.

Service 8/10

Effektivt og vennlige, ut fra vårt førsteinntrykk.

Barnevennlig 8/10

En egen barnemeny har både kjøtt og fisk til 59 kroner, i tillegg kan man få barneporsjoner av det meste fra dagens meny.

Hjemmelaget 10/10

Kroa skryter av erfarent personell på kjøkkenet, og alt tyder på at de gjør en god jobb. Kokte poteter er ofte en detalj som mange kroer tar lett på, men det gjør de ikke her. Dessertene er laget på huset. Hold av plass!

Drikke 7/10

Variert utvalg mineralvann. Bra kaffe, akkurat passe varm, fra automat. Dessuten vanndispensere med isbiter.

Renhold 10/10

Lite er viktigere for renholdet på en veikro at det ryddes og vaskes av bordene, og her er de påpasselig og raske. Vi besøkte kroa en vinterdag med mye slaps, likevel var det rent og fint på gulvene inne.

Toaletter 8/10

I underetasjen. Helt greie, med båstoaletter. Også her var det nyvasket.

Kroa ligger på Hagan (Gjelleråsen) rett nord for Oslo, på Rv22 mellom riksvei 4 og E6.

Stedet nyter dermed ikke godt av tilfeldige besøk fra et veldig stort antall besøkende slik mange steder langs de største hovedveiene gjør, men de mange som kjenner stedet sørger for at det er hektisk nok – slik det skal være på en god veikro.

Stedet har tradisjon etter over 50 års drift innen samme familie, og den erfaringen forvalter de godt.

Menyen er variert, med hele batteriet av klassisk norsk husmannskost. Dagens meny rullerer med seks-sju nye retter hver dag, både fisk og kjøtt – med lokale innslag og bevissthet om bruk av økologiske råvarer.

SMAKFULL: Indrefilet på Mortens Kro

Vi prøvde en okseragu som var god på smak. Brekkbønnene hadde fått noen sekunder for lang tid i vann, men på den annen side var potetene riktig gode (og lokale!).

Indrefiléten av lam var også meget smakfull, fulgt av aspargesbønner i en god miks med løk og bacon.

Porsjonene er romslige.

ROMSLIG PORSJON: Okseragu på Mortens Kro

Ikke alle veikroer tar desserten på alvor, men dét skal ikke Morten beskyldes å ta lett på!

I disken finner du en rekke av stedets hjemmelagde og svært fristende søtsaker. Vi traff dobbel blink – med en pavlova hvor marengsen var perfekt sprø og en ostekake med bringebærlokk.

Du finner alltid dagens meny på nettsiden deres.

NAN-NAM 1: Pavlova

 

(Testet av Motor i mars 2018. Ingen vet at vi tester når vi er på besøk. De faktiske opplysningene om priser, ladetid etc. er basert på informasjonen vi innhentet da vi testet stedet, og kan være endret siden).