BÅRDSHAUG HERREGÅRD: Dette er en herregård med historisk sus, og mye er bevart som på slutten av 1800-tallet.

Veimat-testen 2017: Bårdshaug Herregård, Orkanger

Veimat med stil

Herregård er det helt riktige ordet. Bårdshaug Herregård er et fantastisk tun med gamle bygninger og et nytt påbygg med blant annet resepsjon og kafé. Alle skjønner at det ikke passer med pommes frites på et sånt sted.

Publisert Sist oppdatert

Bårdshaug Herregård

90 poeng

Bårdshaug gjestegård ved E39 i sentrum av Orkanger, 45 minutter sør for Trondheim, Orkdalsveien 102, 7300 Orkanger, ladestasjon i nærheten

Førsteinntrykk 10/10

Fantastisk gammel herregård med en ny del med resepsjon og kafé. Fin uteservering med store parasoller og varme. Tente lys og friske potteblomster på alle bord.

Meny 9/10

Fem retter og tre desserter på menyen fram til 18.00, deretter middagsmeny med større utvalg. Hver fredag griller de kjøtt og fisk ute.

Smak 8/10

Gode smaker, men fortsatt mulig å legge inn det lille ekstra i et konsept som allerede er så bra.

Pris 9/10

Småretter fra 145 til 215 kr (burger). Det er gode porsjoner, så du blir mett, og selv om burgeren er dyr, står prisen i forhold til kvaliteten.

Service 8/10

Normalt hyggelig og god service. Maten blir servert ved bordet.

Barnevennlig 9/10

Barnemeny, og kjøkkenet kan tilpasse. Det er bare å spørre. Ettersom kafeen er under oppussing kan vi ikke vurdere mulighetene for å løpe rundt.

Hjemmelaget 10/10

Alt er laget fra grunnen av og med lokale og gode råvarer. Brødet bakes på huset.

Drikke 7/10

Brus, men ingen lokal drikke. Normalt god kaffe. Te i poser.

Renhold 10/10

Rent, ryddig, et førsteklasses sted.

Toaletter 10/10

Flotte, nyoppussede toaletter. Noe av det fineste vi har sett, og gullende rent.

Kafeen er under oppussing, så vi blir i stedet invitert inn i festsalen med brokadetapeter og en gigantisk, moderne lysekrone.

Det er lunsjtid og nesten litt stille og andektig. Klokken 18 er det middagsservering, men hele formiddagen kan du velge fra en mindre meny.

KAFE OG SPISESTED: Kafeen ligger i et moderne bygg. Det er under oppussing, og vi er trygge på at det kommer til å bli lekkert det også.

Menyen teller fem retter. Herregårdsburger med kalvekjøtt, omelett med ost og skinke, rekesmørbrød, sommersalat og en dagens.

Denne dagen er det oksekjaker med kirsebærsaus og potetmos.

På barnemenyen finner du pannekaker, kjøttkaker, hjemmelaget hamburger og laks med potetmos. Barnemenyen er egentlig del av a la carte-menyen til middag, men de tilpasser rettene til barna.

Det er bare å spørre.

Hver fredag er det grilling i bakgården fra 15.30-21.30 med fisk, kjøtt, salater og sauser.

Alt er hjemmelaget selvfølgelig og av lokale råvarer. Osten er fra Orkladal ysteri, kjøttet fra Fannrem og eggene fra Storkvikne gård på Svorkmo.

DAGENS RETT: Langtidskokt oksekjake med hjemmelaget potetmos og kirsebærsaus.

Vi blir anbefalt burger og ostekjaker, og vi er lette å overtale.

Oksekjakene er langtidskokt og så møre at kjøttet nesten detter fra hverandre, men potetstappen er merkelig anonym selv om den tydelig er hjemmelaget.

Kirsebærsaus er syrlig og god, men vi savner rett og slett noen grønnsaker til.

HERREGÅRDSBURGER: Burgeren er laget med lokale råvarer og hjemmebakt brioche-brød.

Burgeren er laget av kalvekjøtt fra Fannrem, ost fra Orkladal ysteri, cole slaw, chili aioli, og poteter fra Solhus gård. Den er god på smak, men altfor fast, og brioche-brødet er skikkelig tørt.

Og hadde de glemt chili aiolien, eller forsvant smaken i alt det andre?

Og for å være pirkete burde ha valgt en ost som smelter bedre. Det har ikke så mye å si for smaken, men en halvsmeltet osteskive ser ikke så delikat ut.

Men de små, bakte tomatene og de saltbakte potetene til er supre! Det er deilig med et alternativ til frossen pommes frites som dyppes i frityrolje. Her får du ikke pommes frites, bare gode poteter eller potetmos – unntaket er søtpotetschips som bakes i ovn og ikke i frityr.

Det aller beste er faktisk brødet vi får før maten kommer på bordet. Et fantastisk nybakt brød med urter. Det er fortsatt varmt fra ovnen, og vi kunne lett ha spist oss mette på det.

(Testet av Motor mai 2017. Ingen vet at vi tester når vi er på besøk.)