NAMS-INN: Vertshus med veikro.

Veimat-testen 2017: Vertshuset Nams-Inn, Namsskogan

Mer enn bare veikroklassikere

Bacalao og finnbiff, vårruller og løvstek – her er det litt av hvert å velge i.

Publisert Sist oppdatert

Nams-Inn

74 poeng

Vertshuset Nams-Inn ligger på Namsskogan, 90 minutter sør for Namsos, på E6 mellom Trondheim og Bodø, 7890 Namsskogan

Førsteinntrykk 8/10

Kroa ligger midt i Namsskogan med butikker og kommunehus like ved. Grei parkering utenfor. Hyggelig og solid veikrointeriør

Meny 8/10

Pizza, burgere, schnitzel, kebab og smørbrød, Entrecote rødspette, bacalao, finnbiff. Dagens med flere retter bla. bacalao, vårruller og finnbiff.

Smak 7/10

Varm, god og mør finnbiff, men savner litt krydder som einer for eksempel. Potetmosen er ikke noe spesielt, trolig fra pulver.

Pris 8/10

Tett oppunder 200 kr for mange retter. Sommerkoteletter og hjemmelaget schnitzel 185 kr. Finnbiff og bacalao 190 kr. Hjemmelagde vårruller 195 kr. Spareribs 210 kr.

Service 7/10

Alminnelig god service i disken.

Barnevennlig 6/10

Barnemeny med retter av typen pølser, pommes frites og burger. Ikke liten porsjon av resten av menyen. Lite lekebord.

Hjemmelaget 7/10

Enkelte ting som finnbiff, vårruller, og schnitzel.

Drikke 7/10

Brus, vann og juice i dispenser. Kakao og kaffe fra maskin. God og glovarm kaffe. Også øl og vin.

Renhold 8/10

Alminnelig ryddig og rent.

Toaletter 8/10

Enkle, greie båstoaletter. Selv sent på dagen blir toalettet vasket, og søppelbøtten tømt. Mangler tørkepapir.

Vi velter inn en time før stengetid og håper på fortsatt servering, og at de ikke er begynt å tømme disken. Det har vi opplevd før.

Men her er det fortsatt gjester, og vi kan få akkurat det vi vil.

På nettsiden står det at kafeteriaen er åpen til klokka 22. I kafeen oppgir de at de har matservering helt til klokka 23. Det er derfor litt usikkert, men sen servering er det uansett.

På den faste menyen finner du biff- og kyllingsnadder, kylling på thai vis, hjemmelagde vårruller, bacalao og spareribs, i tillegg til typisk veikromat som burger, kebab, løvstek, rødspette, schnitzel, fish & chips, pytt i panne, pizza og smørbrød.

I tillegg er det en dagens meny som består av hjemmelaget schnitzel, lammekoteletter, lasagne og finnbiff.

HJEMMELAGET FINNBIFF: Raus med mat, for dette er liten porsjon. Det er godt, men vi skulle gjerne ha hatt en god, hjemmelaget potetmos ved siden av.

Mange retter går igjen på veikroene.

Derfor lar vi oss ofte friste av ting vi sjelden blir tilbudt.

Da er hjemmelaget finnbiff et opplagt valg. Vi ber om en liten porsjon, og det er raust nok. Kjøttet er mørt og fint, og det er varmt og godt, men vi savner litt krydder. Einerbær er ofte godt til.

Og når noe er hjemmelaget, hadde det vært godt med hjemmelaget potetmos også.

Vi mistenker at denne er laget av pulver, den er i hvert fall ikke spesielt god.

(Testet av Motor juli 2017. Ingen vet at vi tester når vi er på besøk.)