KROKSTRAND KAFÉ OG OVERNATTING: Ved oppstigningen til Saltfjellet på vei nordover til Polarsirkelen.

Veimat-testen 2017: Krokstrand Kafé, Storforshei

Kaldt når det skal være varmt

Når du tilbyr middagsbuffet er det en fordel av maten er varm.

Publisert Sist oppdatert

Krokstrand Kafé

69 poeng

Krokstrand Kafé ligger på E6, 65 km nord for Mo i Rana og 18 km sør for Polarsirkelen, Saltfjellveien 1573, 8630 Storforshei, ladestasjon

Førsteinntrykk 7/10

Ligger fint til ved elva og oppstigningen til Saltfjellet. Overnatting. Disk med kaker og smørbrød, middagsbuffet i bakker. Bord med salater og tilbehør.

Meny 7/10

Karbonadesmørbrød, burger, pølser, løvsteik, osteschnitzel og sprøstekt torsk. Middagsbuffet, denne dagen med fiskegrateng og svinesteik.

Smak 7/10

Råkostsalaten med kål og gulrøtter er sprø og virkelig god. Fiskegratengen er god den også, men det hadde vært bedre hvis den var varm.

Pris 7/10

Osteschnitzel og burger i to størrelser (175/220 kr og 195/225 kr). Middagsbuffet 200 kr. Her skal du spise mye for å føle at du får valuta for pengene.

Service 7/10

Bestilling i disken. Ikke spesielt hyggelig, men heller ikke uvennlig. Du rydder selv av bordet og kaster matavfall i spannet ved siden av tralla.

Barnevennlig 6/10

Barn 4-12 år 130 kr for middagsbuffeten. Barnestoler.

Hjemmelaget 7/10

Råkost og pastasalat. Omelett av egg fra Midtstraum gård. Det er lokalmatinnslaget. Ellers ikke mye i følge hun i disken.

Drikke 7/10

Brus, melk og juice. Kaldt vann i flasker i disken. Bitter kaffe fra termokanne.

Renhold 8/10

Alminnelig rent og ryddig.

Toaletter 6/10

To enkle toaletter. Fulle søppelkasser og papir på gulvet, selv klokka halv to på dagen.

Middagsbuffet er for så vidt en grei ting. Man forsyner seg med så mye man vil ha og med det man vil ha. Her er det fiskegrateng og svinesteik med tilbehør denne dagen.

Fiskegrateng, tenker vi begeistret. Det kan være veldig enkelt og godt.

- Er den hjemmelaget, spør vi forhåpningsfullt og får til svar at den er fra storhusholdning, men veldig god.

Og med litt smeltet smør på er den absolutt god. Det er biter av fisk i den, og den er drysset med baconterninger på toppen. Tenk om den i tillegg hadde vært varm.

Svinesteiken ser fullstendig tørrstekt ut, men den er heldigvis ikke så verst, men den er skåret i påleggstynne skiver og er ikke varm den heller.

MIDDAGSBUFFET: På buffeten denne dagen er det fiskegrateng og svinesteik med poteter, salat og tilbehør.

Potetene ligger bokstavelig talt og bader i vann, uten at det har gjort dem varme. De frosne gulrøttene har fått lang og god tid i kokevannet, med de er ikke varme de heller.

Vi har litt håp om at de stekte potetbitene. De er seige. Veldig underlig.

Da er det kanskje mer håp på bordet med kaldt tilbehør.

Og ganske riktig, råkosten av kål og gulrøtter er sprø og frisk og god. Pastasalaten er godt krydret. Men det er aller første gang vi har fått servert rødkål og surkål helt kald.

Buffeten inkluderer dessert og kaffe. Det er rød gelé og mandelkjernepudding med vaniljesaus og en rød saus fra Toro-flaske. 

(Testet av Motor juli 2017. Ingen vet at vi tester når vi er på besøk.)