ALT I ETT: Gatekjøkkenmat, pizza og innslag av norsk husmannskost.

Veimat-testen 2017: Etne Mat og Grill, Etne

Mer gatekjøkken enn grill

De reklamerer med norsk husmannskost, og noen vil kanskje kalle biffsnadder og løvstek for husmannskost?

Publisert Sist oppdatert

Etne Mat og Grill

65 poeng

Etne Mat & Grill ligger langs E134 i Etne mellom Haugesund og Røldal, 5590 Etne. Ladestasjon i nærheten.

Førsteinntrykk 6/10

Mer av et gatekjøkken med sitteplasser enn en veikro. Kombinasjonen av husmannskost og reklameplakater fra Stabburet rimer ikke helt.

Meny 6/10

Husmannskosten består av kjøttkaker, svinesteik og biffgryte. Ellers standard veikromeny. Også pizza. Komle på torsdager.

Smak 6/10

Rykende varm og sprø vårruller. Virket hjemmelaget. Slapp salat, og en sursøt saus som smakte kjemisk.

Pris 8/10

Kjøttkaker, halv kylling eller fish & chips til 139 kr er for så vidt ingen upris, selv om det er mye ferdigmat. Ti kroner billigere hvis du tar med deg maten.

Service 7/10

Hyggelig nok, men litt fraværende.

Barnevennlig 6/10

Barnemeny. Barn kan også få halv porsjon av voksenmeny.

Hjemmelaget 5/10

Veldig usikker. Alt er hjemmelaget påstår de, men reklameplakatene fra Stabburet på utsiden sier noe annet.

Drikke 6/10

Et begrenset utvalg av brus og mineralvann. Milkshake fra Hennig Olsen. Kaffe og et par sorter teposer.

Renhold 9/10

Rent og ryddig, også bak disken. Greit på serveringen ute.

Toaletter 6/10

Ett rufsete og litt slitt fellestoalett. Det mangler tørkepapir.

Etne Mat & Grill minner om et gatekjøkken, og det virker som om de har mange faste kunder. De sitter ute på den overdekkede verandaen, men inne er det tomt.

Det er ryddig og greit, men et litt upersonlig lokale, og det ser ut som om de fleste foretrekker å sitte ute.

Kanskje har det noe med røykeloven å gjøre.

GATEKJØKKEN OG KRO: Menyen minner om et gatekjøkken, men det er sitteplasser både inne og ute.

 

Når jeg spør om den norske husmannskosten får jeg vite at de serverer kjøttkaker frem til klokken er 18, men i dag var det utsolgt allerede en time tidligere.

Da gjenstår ting som biffsnadder, kyllingsnadder, fish & chips, burgere og pizza.

Alt er hjemmelaget sier den hyggelige mannen, men da er det pussig at det står store reklameplakater for løvstek, biffsnadder, burgere og pizza – alt fra Stabburet, på utsiden.

HJEMMELAGET: Vårruller med ris er noe av det de lager selv.

Servitøren anbefaler kylling og vårruller, og jeg går for vårrullene. Jeg får to vårruller som er rykende varme og sprø, uten å være fettete.

Fyllet indikerer at det er hjemmelaget og krydret med noe som kan minne om kardemomme. Jeg savner likevel mer smak, men den sursøte sausen fra flaske dreper uansett alle tilløp til smak. Den er både sur og søt, men rett og slett ikke god, bare kjemisk.

Risen er varmet i mikroovnen, og salatstrimlene er slappe og har nok stått hele dagen. Thousand Island-dressingen er fra flaske.

Det var ikke så fristende å sitte inne alene i et tomt lokale, og jeg følte ikke helt for å albue meg plass ute.

Da var valget enkelt – take away i bilen – og 10 kroner spart på prisen.

(Testet av Motor juni 2017. Ingen vet at vi tester når vi er på besøk.)