NOR-KRO: En av de tradisjonelle veikroene gjennom Hallingdal.

Veimat-testen 2017: Motell Nor-Kro, Bromma

Gammel veikro-traver uten overraskelser

Nor-Kro er en av de gode, gamle veikroene langs RV7 gjennom Hallingdal. Du kommer ikke hit for å overraskes.

Publisert Sist oppdatert

Motell Nor-Kro

78 poeng

Motell Nor-Kro ligger langs RV7 gjennom Hallingdal, Hallingdalsveien 4222 Bromma, 3540 Nesbyen, ladestasjon

Førsteinntrykk 8/10

Bensinstasjon og ladestasjon. Fin beliggenhet ned mot elva. Uteservering. Ellers tradisjonelt veikropreg.

Meny 7/10

Tradisjonell veikromat. Signaturrettene er ovnsbakt ørret og svinehøyrygg med BBQ-saus. Rømmegrøt, burgere, salater, smørbrød. Kaker, plastpakkede lefser, ferdigstekte vafler.

Smak 7/10

Pluss for sprø og fine, ferske grønnsaker. Fin fisk i suppa, men suppa er litt for fet. Kjøttkakene er ordinære fra storkjøkken, ok poteter, kjedelig saus.

Pris 8/10

Vanlig veikropriser. Løvstek 176 kr, schnitzel 189 kr, kjøttkaker i tre porsjoner (134 – 182 kr). Karbonader i to størrelser (151 og 171 kr.) Biff og entrecôte til over 230 kr.

Service 10/10

Alle som står i disken er veldig hyggelige og hjelpsomme.

Barnevennlig 8/10

Barnemeny med burgere, pasta, pai, kyllignuggets, kjøttkaker, pølser, pannekaker og fisk på pinne. Lekeplass ute, inngjerdet og godt skjermet mot trafikken og p-plassen.

Hjemmelaget 6/10

Bare fiskesuppen, ellers er ingen ting laget fra grunnen av, sier hun i disken.

Drikke 8/10

Brus, iste, saft på kartong og flaske, sjokomelk, vann i dispenser, isbiter lett tilgjengelig. Alminnelig god kaffe. Fersk kaffefløte ved kaffemaskinen.

Renhold 8/10

Alminnelig godt renhold, men imponerende raske til å rydde og sette på plass stoler etter at en turistbuss er kjørt.

Toaletter 8/10

Dusj og nyoppussede båstoaletter i kjelleren. Berøringsfrie kraner, såpeholder og papirtørker. Greit, men ikke strålende renhold.

Men du får tradisjonell veikromat som biffsnadder, løvstek, schnitzel, panert rødspette og kjøttkake, men også signaturretter som ovnsbakt ørret og svinehøyrygg med BBQ-saus.

Fiskesuppen lages faktisk på kjøkkenet, og det er mye godt å si om den. Det er en stor porsjon servert med to skiver brød og smør til.

Suppa er full av gode biter av laks og hvit fisk som er akkurat passe kokt, men rekene er blitt litt tørre.

Det beste med suppa er at det er raust med finsnittede grønnsaker som er sprø og fine, og på toppen er den drysset med frisk gressløk.

Men selve suppa er litt for fet og kremete for vår smak. Det gjør den ufrisk og litt for mektig.

STOR MENY: Fiskesuppen er laget fra grunnen av med mye fisk og friske grønnsaker. Til kjøttkakene kan du velge om du vil ha surkål, ertestuing eller grønnsaker.

Vi bestiller også en liten porsjon med kjøttkaker, og det er mer enn nok. To store kjøttkaker, poteter og tilbehør fyller tallerkenen.

Du kan velge størrelse på porsjonen, og du kan velge mellom grønnsaker, ertestuing og surkål til. Begge deler er et pluss.

Kjøttkakene er av den grove, ferdiglagde typen, og produsentene kan kanskje ta til seg at det ikke gjør noe om de kutter litt ned på saltet.

Grønnsakene er ferske, og de er fint kokt så det fortsatt er tyggemotstand i dem. Potetene er ok, men sausen er merkelig anonym.

Du forsyner deg selv med tyttebærsyltetøy til, og det smaker nesten som om det kan være rørt med vaniljesukker? Det er i hvert fall godt.

(Testet av Motor juli 2017. Ingen vet at vi tester når vi er på besøk.)