MYE PÅ MENYEN: Nebbenes kro i sørgående retning har riktig mange retter på menyen. Gå for det hjemmelagde!

Veimat-testen 2017: Nebbenes (sørgående)

Knepen hjemmeseier

Nebbenes kro er ikke blant landets beste veikroer, langt ifra. Men én god ting kan de lære bort til mange konkurrenter: En skikkelig hjemmelaget rett eller to gjør susen!

Publisert Sist oppdatert

Nebbesnes sørgående

70 poeng

Nebbenes kro ligger med to filialer på hver sin side av E6, omlag en times kjøring nord for Oslo. Ladestasjon på filialen på den andre siden av veien.

Førsteinntrykk 7/10

Ikke noe jåleri her i gården! Her handler om det å få mat på bordet fort til mange, og det leverer Nebbenes brukbart på. Vi kom inn i lokalet rett bak noen dusin russ, men det gikk unna likevel – både i kassa og på kjøkkenet. Lokalene begynner å bli ganske slitt, men det er rent og ryddig.

Meny 8/10

Her er det veldig mye å velge mellom! Det aller meste er tradisjonell norsk veikro-kost, inkludert nye nasjonalretter som tacotallerken og kebab – uten at du skal forvente deg disse i autentisk form. Pluss for at de har flere fiskeretter på menyen, men de kunne gjerne brukt fantasien enda litt mer.

Smak 7/10

Vi testet fiskegrateng og elgkarbonade, som begge hadde en viss karakter. Kålstuingen var det også smak på. Potetene derimot: Slappe saker.

Pris 9/10

Litt under middels, dessuten redusert pris for små porsjoner.

Service 7/10

Helt OK.

Barnevennlig 6/10

Har egen barnemeny med 6-7 retter, men bare de veldig tradisjonelle (nuggets, hamburger, pølse osv.). Har et ganske så utdatert lekerom i kjelleren og et lite lekeanlegg ute.

Hjemmelaget 9/10

Nebbenes ligger langt over veikro-snittet når det handler om hjemmelaget. Tradisjonelle retter som fiskegrateng og kjøttpudding i hjemmelaget form gir løft.

Drikke 6/10

Mineralvann på flaske framfor dispenser. Rikholdig utvalg, men ingen spennende drikkevarer som du bare må prøve.

Renhold 6/10

Helt OK i restauranten. Forbedringspotensiale på toalettene.

Toaletter 5/10

Litt småskittent, og definitivt et område som bør med når neste rehabilitering skal gjennomføres.

Noe så enkelt som en velsmakende fiskegrateng, med uvanlig mye fisk, ble utslagsgivende for at vi vender tommelen opp.

Nebbenes har en tallrik meny, der de aller fleste tradisjonelle veikro-rettene er på plass, men med bacalao, steinbitkaker og fiskegrateng på kartet byr de helt klart på noe ekstra.

Når man stikker hodet inn døra, er det ikke selvsagt at dette stedet fortjener din tid og dine penger.

Bildet av kongeparet har hengt så lenge på veggen at vi tok oss i å fundere på om det ble tatt før eller etter de ble signet i 1991…

Man kan si mye om Nebbenes kro, men fancy er det ikke. Her er det plastblomster på bordene, og la oss si det slik: Det passer!

De to Nebbenes-kroene ligger på hver sin side av E6’en ved Ormliakrysset, vel 40 minutter nord for Oslo.

Den som ligger i sørgående retning (og er omtalt i denne testen) er i særklasse den beste.

De to kroene er etterlevninger etter et serveringstilbud som har ligget langs hovedfartsåren ved Eidsvold Verk i mer enn 100 år.

Eidsvoldsbygningen ligger bare et par kilometer unna, men Nebbenes-kroene har flyttet med E6’en etter hvert som den har kommet i nye og forbedrede versjoner litt lenger vest for den historiske bygningen.

(Testet av Motor april 2017. Ingen vet at vi tester når vi er på besøk.)