ÅRETS BILKJØP: Her er de fire klassevinnerne (med klokka fra oppe til høyre) – elbilen Hyundai Ioniq, premium-SUV'en Volvo XC60, familiebilen Peugeot 5008 og kompaktbilen VW Golf.

Familiebil – elbil – kompaktbil – premium:

Dette er årets beste bilkjøp

Motor har kåret årets beste bilkjøp i fire kategorier, og her er vinnerne: Hyundai Ioniq, VW Golf, Peugeot 5008 og Volvo XC60.

Publisert Sist oppdatert

Dette er første gang Årets beste bilkjøp kåres i Motor.

Tilbudet av nye, gode biler har aldri vært større, men samtidig er det stadig vanskeligere å velge for mange av oss.

Faktorene er mange:

Skal vi velge elektrisk? Hva med rekkevidden? Er ikke utvalget av elektrisk er for begrenset? Vi trenger en romslig bil, men hvordan vil annenhåndsverdien bli på en fossilbil? Og hva med sikkerheten? Og komforten?

Alt dette er blant faktorene som Motors biltestlag tar hensyn til når de tester nye biler.

Les også: Her er bilene som kommer i 2018

Vårt beste råd er å velge bil etter det behovet du har, og derfor har vi kåret Årets beste bilkjøp i fire ulike kategorier. Enten du velger elektrisk, trenger en praktisk bil med god plass, ønsker deg en snerten kompaktbil eller virkelig har råd til å slå på stortromma: Her er fire gode bilkjøp!

Familiebil:

Vinneren i kategorien familiebil er Peugeot 5008. Om denne sier juryen blant annet:

«En kul SUV med god plass til storfamilien, og masse bagasjeplass. Rimelig i pris - og mye utstyr inkludert.»

Les hele testen her

FAMILIENS HELT: Peugeot 5008

Elbil:

Årets beste elbilkjøp er Hyundai Ioniq. Utvalget blir betydelig større i denne klassen i løpet av få år, men det er noen virkelig gode biler her allerede. Om Hyundai Ioniq sier juryen: «Når vi legger pris, plass og kjøreegenskaper til grunn er dette årets beste elbilkjøp.»

Les hele testen vår her

Kompaktbil:

VW Golf kåres som årets kompaktkjøp. Norges desiderte bestselger har modeller i de fleste varianter. Juryen sier: «En bil som uavhengig av hvilken drivlinje du velger er god og lett å kjøre. Scorer også poeng på utseende.»

Les testene av de to Golf-variantene vi har testet i år, en GTE plug-in hybrid og en stasjonsvogn.

Premium:

Volvo XC60 er det beste bilkjøpet i premiumklassen, mener våre eksperter: «Sikrere bil og bedre kjørekomfort skal det godt gjøres å finne. Velger du hybridmodellen kan du kjøre elektrisk i hverdagen.»

Les hele testen her

Det er Motors biltestlag som kårer Årets beste bilkjøp. Testlaget består av Motors mangeårige biljournalist Rune Korsvoll, teknisk ekspert i NAF, Audun Bergerud, teknisk ekspert i NAF, Tom Andre Nilsen og redaksjonssjef i Motor, Hanne Sparre-Enger.

Kåringen er basert på testlagets omfattende gruppebiltester på NAFs testbane i Våler, by- og landeveiskjøring av de samme bilene, samt prøvekjøringer av årets nye biler.

ELEKTRISK: Hyundai Ioniq
PLUG-IN: VW Golf GTE
HELT PREMIUM: Volvo XC60