PRAKTISK TALT: Stasjonsvogner som Ford Mondeo, Mazda6, Skoda Superb, Toyota Avensis og VW Passat er favoritter i barnefamilier. Foto: Jon Terje Hellgren Hansen

Test store stasjonsvogner

Fem store stasjonsvogn-favoritter for familien

Nordmenn elsker stasjonsvogner. Motor har testet fem favoritter som sluker både barn og bagasje.

Publisert

Nå har riktignok de populære SUV-ene begynt å spise av markedsandelene som stasjonsvognene tradisjonelt har hatt. Men fortsatt er store stasjonsvogner svært populære både som firmabiler og bil nummer en for barnefamilier. Dette er ikke minst Ford Mondeo, Mazda6, Skoda Superb, Toyota Avensis og VW Passat gode bevis for.

Det er først og fremst den innvendige plassen som teller. Så får heller kulhets-faktoren vike til barna er ute av redet. I alle bilene er det plass til tre voksne i baksetet. To barnestoler går fint i alle – i et par av bilene to stoler og en pute. Bagasjeplassen går fra stor til veldig stor (Skoda). Alle vår testbiler har automatgir. Vi ser en tydelig tendens til at dette er i ferd med å bli standard også på typiske familiebiler. I tillegg øker salget av firehjulstrekk fordi pristillegget ikke lenger er avskrekkende. Mazda6, Skoda Superb og VW Passat er biler som nå i stor grad selges med firehjulstrekk.

Hele testen av fem store stasjonsvogner finner du i magasinet Motor

Bilene i et nøtteskall

FORD MONEO

MAZDA 6

Minus: Forbruket

 SKODA SUPERB

Minus: Justerbart understell for mykt.

 TOYOTA AVENSIS

Minus: Mindre utstyr

 VW PASSAT GTE

Minus: Hjulstøy. Batteriene stjeler litt plass.