ØKER KRAFTIG: SUV-salget i Norge øker kraftig. Nissan Qashqai, VW Tiguan, Hyundai Tucson og Kia Sportage surfer alle på denne bølgen. Foto: Espen Røst

Motor test populære SUV-er

Tiguan, Sportage, Tucson og Qashqai surfer på SUV-bølgen

Salget av SUV-er øker kraftig i Norge. VW Tiguan, Kia Sportage, Hyundai Tucson og Nissan Qashqai surfer på toppen av bølgen. Men hvilken av dem passer deg best?

Publisert

Norge var i mange år kjent som et stasjonsvogn-land. Nå synker stasjonsvogn-salget kraftig, mens SUV-salget øker tilsvarende. Høy sittestilling med god oversikt, lett inn- og utstigning og høy bakkeklaring er årsaker til at folk faller for disse. Kjøper du bilene med firehjulstrekk i tillegg, er du sikret vinterkjøring med svært god framkommelighet og stabilitet på dårlige veier. De fleste velger likevel tohjulstrekk på grunn av en betydelig rimeligere pris.

Les også: Motor tester fire spennende Golf-konkrrenter

Disse SUV-ene passer for mennesker i alle aldersgrupper. Ikke bare dem som har behov for lett ut- og innstigning og har dårlig hyttevei på fjellet. Den eneste begrensingen er egentlig bagasjerommene. De kan bli i minste laget for en familie med små barn. Men også her er det forskjeller. Fra det minste i Nissan Qashqai til det største i VW Tiguan. Forskjell er det på samme måte i prisen du må ut med – fra billigste Qashqai til dyreste Tiguan.

Les hele testen av de fire nye SUV-ene i den digitale utgaven av Motor (innlogging for NAF-medlemmer)

Hyundai Tucson - høy på komfort

Minus: Lyset (halogen). En del sikkerhetsutstyr koster ekstra

Les mer av Hyundai Tucson testen

 Kia Sportage - god på det meste

Minus: Varmeapparatet og antisladdsystemet.

Les mer av Kia Sportage testen

 Nissan Qashqai - vinner på pris

Minus: Litt mindre bagasjerom og høyt NOx-utslipp

Les mer av Nissan Qashqai testen

 VW Tiguan - kjører som en drøm

Minus: Relativt dyr

Les mer om VW Tiguan testen

TESTERNES MENING

Marlene Engan Aasen (29 ) kommunikasjonsrådgiver i NAF

VW Tiguan: – Bilen har supre kjøreegenskaper og mye komfort, samtidig som den har grei plass til en familie med små barn

Audun Bergerud (59) teknisk konsulent i NAF.

VW Tiguan: – Dette er en bil som har alt det jeg mener skal være i en bil. I tillegg er den flott å se på og har en oversiktlig førerplass.

Tom André Nilsen (40), teknisk konsulent i NAF.

VW Tiguan: – Bilen har supre kjøreegenskaper og mye komfort, samtidig som den har grei plass til en familie med små barn

Rune Korsvoll (61), redaksjonssjef i Motor.

Hyundai Tucson: – Med en 177 hesters bensinmotor og en god automatgirkasse, er dette en svært komfortabel bil til langturer.