TØFFE TYPER: Selv om de ser ganske like ut, avslører Motors test at det er store forskjeller på Honda CR-V, Mazda CX-3 og Renault Captur. Foto: Nina Ruud
TØFFE TYPER: Selv om de ser ganske like ut, avslører Motors test at det er store forskjeller på Honda CR-V, Mazda CX-3 og Renault Captur. Foto: Nina Ruud

SUV-salget øker

Tre små-barske favoritter

Du sitter litt høyere, har god utsikt og litt bedre bakkeklaring for dårlige veiere. I tillegg ser de ganske barske ut og koster ikke skjorta. Ikke rart at disse små SUV-ene er bilkjøpernes nye favoritter.

Publisert Sist oppdatert

SUV-salget øker kraftig både i Norge og ellers i Europa. Det skjer på bekostning av større stasjonsvogner. Det begynte allerede for en del år siden med biler som Toyota Rav4 og Honda CR-V. Dette er store familiebiler, ofte med firehjulstrekk som derfor blir ganske dyre.

Les hele testen i magasinet Motor (innlogging for NAF-medlemmer)

Honda HR-V, Mazda CX-3 og Renault Captur er en klasse mindre og ikke et førstevalg for familier med barn. Dessuten selges de aller fleste med tohjulstrekk – Mazda er den eneste som kan tilby 4x4 – noe som gjør at vinteregenskapene blir omtrent som på en vanlig personbil. Det betyr imidlertid at prisen blir gunstig. Renault Captur får du fra i overkant av 210 000 kroner, Mazda CX-3 fra i underkant av 240 000, mens Honda HR-V koster fra 250 000 kroner.  Like viktig er at du kan gå rett ut- og inn av førersetet, sitter litt høyere og har bedre oversikt over trafikken rundt deg. Med populariteten disse bilene har for øyeblikket, vil de også være attraktive som brukte. Det betyr at verditapet blir lavt.

TØFFE TYPER: Selv om de ser ganske like ut, avslører Motors test at det er store forskjeller på Honda CR-V, Mazda CX-3 og Renault Captur.

MYE FOR PENGENE: Med priser som starter godt under 250 000 kroner, gir disse bilene deg mye for pengene.

 HONDA HR-V (les mer)

Pluss: Imponerende praktisk

Minus: Støy ved akselerasjon

 MAZDA CX-3 (les mer)

Pluss: Kjøreegenskaper og forbruk

Minus: Bagasjeplassen

 RENAULT CAPTUR (les mer)

Pluss: Billig og komfortabel

Minus: Elgtesten