VIDEO: DETTE MÅ DU HUSKE ETTER DEKKSKIFT

Trikset som gjør at du ikke mister hjulet

Hundrevis av bilister har opplevd dette marerittet: Å miste hjulet like etter at du skiftet dekk for en ny sesong. Slik sikrer du deg mot problemet.

Publisert Sist oppdatert

De siste dagene har de gått ut flere meldinger på radio om bilister som har mistet et hjul og skaper kaos i trafikken. For NAF er ikke dette noen overraskelse.

De første to ukene etter at folk skiftet hjul i fjor vår, måtte NAFs patruljer rykke ut for å hjelpe rundt 200 bilister som enten hadde løst hjul eller hadde mistet hjulet helt. En momentnøkkel er det beste trikset du kan bruke for å unngå at du mister hjulet på bilen. 

Les også: Motors sommerdekktest 2017

Med momentnøkkelen, som du kjøper i en rekvisitabutikk for noen hundrelapper, sørger du for at hjulboltene trekkes til med passe stor kraft.

Trekker du til for løst, kan selvfølgelig hjulet løsne. Trekker du til for hardt kan boltene knekke og resultatet blir det samme.

Når du har kjørt fem-seks mil skal boltene trekkes etter med samme moment. Dette bør du gjøre selv om et verksted har byttet hjulene for deg. Hvor stort moment du skal bruke står i bilens instruksjonsbok.