BESTSELGEREN: Det ble solgt over 650.000 eksemplarer av Wuling Hongguang i 2016, som dermed er bestselgeren i Kina Foto: Wuling
BESTSELGEREN: Det ble solgt over 650.000 eksemplarer av Wuling Hongguang i 2016, som dermed er bestselgeren i Kina Foto: Wuling

Kina skal selge 7 millioner elbiler i 2025

Her er bestselgerne du aldri har hørt om

Kina er nå verdens største bilmarked med 20 millioner solgte biler i 2016. Målet er å øke salget til 35 millioner biler i 2025, hvorav sju millioner skal være elbiler. De tre mest populære bilene i Kina har du neppe hørt om før.

Publisert Sist oppdatert

Det kinesiske bilmarkedet likner ingen ting av det vi ser i Europa.

Har du hørt om Wuling Hongguang, Great Wall Haval eller VW Lavida?

Dette er de tre bilene som solgte best i Kina i fjor, ifølge China Passenger Car Association (CPCA).

Les også: Nå selges tusenvis av biler på SMS og Messenger

Kina bygger og selger flere biler enn noe annet sted på kloden. Totalt ble det solgt 28 millioner biler, men målet er altså at dette skal fortsette å øke.

Det som overrasker de fleste er hvor hardt kinesiske myndigheter presser på for å få til en overgang til elektriske biler.

Målet er to millioner elektriske biler i 2020 og altså 20 prosent av totalsalget i 2025.

Les også: Dette er en luksus-Volvo for rike kinesere

På listen over de ti mest populære bilene i Kina, finnes det ingen som er bygget utenfor landets grenser.

Noen er bygget i Kina som et joint venture prosjekt med europeiske eller amerikanske bilfabrikker. Mange er utviklet og bygget av de kinesiske bilfabrikkene selv.

Dette er de tre mest populære:

1.    Wuling Hongguang: Det ble solgt over 650.000 eksemplarer av denne bilen i 2016, som dermed er bestselgeren i Kina. Den viser at kineserne setter pris på store, praktiske sjusetere,

Les også: Denne kinesiske bilen med livstidsgaranti skal friste nordmenn

2.    På en god andreplass, med nesten 581.000 salg, finner vi Great Wall Haval H6. I likhet med europeiske bilkjøpere, liker kineserne store SUV-er. Denne bilen er utviiklet og bygget av Great Wall uten noen form for hjelp fra utenlandske fabrikker. Firehjulstrekk er standard.

3.    Hvis du synes du har sette en bil som likner på Lavida, så er ikke det så rart. Bilen er en avlegger av VW Jetta med ansiktsløftning. I motsetning til oss nordmenn, liker kineserne sedaner, og dette er den mest populære av alle. Det ble solgt 478.000 eksemplarer av VW Lavida i fjor. 

Les også: Dette er norske bilkjøperes favoriiter akkurat nå