HYTTEFOLKET: Nordmenn er et hyttefolk. I tillegg til å dekke behovene for plass og god framkommelighet på dårlige veier, gir disse SUV-ene mye komfort på langkjøring. Foto: Jon Terje Hellgren Hansen
HYTTEFOLKET: Nordmenn er et hyttefolk. I tillegg til å dekke behovene for plass og god framkommelighet på dårlige veier, gir disse SUV-ene mye komfort på langkjøring. Foto: Jon Terje Hellgren Hansen

Motor-test: SUV'er

Vi har testet bilene som nordmenn elsker

Salget av SUV'er øker kraftig i Norge. Dette er bilene nesten alle ønsker seg. Etter å ha testet fire av de nyeste, er det ikke vanskelig å forstå hvorfor. Her er det mye praktisk innhold – kombinert med god komfort.

Publisert Sist oppdatert

Mazda CX-5, Peugeot 5008, Skoda Kodiaq og VW Tiguan er bilene vi har testet denne gang.

Alle bidrar til å trekke SUV-salget i Norge opp til nye høyder – i stor grad på bekostning av salget av vanlige stasjonsvogner.

De er høyreiste, noe som gir enkel inn- og utstigning og en høy, oversiktlig sitteposisjon. Den gode bakkeklaringen gir god framkommelighet på dårlige veier, ikke minst i kombinasjon med firehjulstrekk.

Alle bortsett fra Peugeot 5008 har dette, men mange velger uansett de rimeligere utgavene med forhjulstrekk.

Sist, men ikke minst, har disse SUV-ene god innvendig plass og praktiske løsninger.

Skoda og Peugeot, som har to ekstra seter helt bakerst, er plass-vinnere. Her kan du velge mellom sju sitteplasser eller eventuelt fem plasser og et meget stort bagasjerom. 

Det eneste disse bilene mangler for å bli perfekte for norske bilkjøpere, er en eller annen form for elektrifisering. Det vil si enten en hybrid-, ladbar hybrid- eller ren elektrisk utgave:

  • Mazda har ingen planer for dette på CX-5.
  • Peugeot sier at en ladbar hybridutgave av 5008 vil være på plass i 2019.
  • Skoda har også varslet en ladbar hybridutgave av Kodiaq om et års tid.
  • For et år siden sa VW at en ladbar hybrid var på planen for den planlagte GTE-utgaven av Tiguan i 2017, men nå er den kuttet for å spare penger etter diesel-skandalen.

Her kan du lese testene enkeltvis (trykk på bildet for å komme rett til testen):

Mazda CX-5 

Peugeot 5008 

Skoda Kodiaq 

VW Tiguan