KONGE PÅ VEIEN: Hele 2172 nye Nissan Leaf-biler ble levert elbilhungrige nordmann i mars. Foto: Nissan
KONGE PÅ VEIEN: Hele 2172 nye Nissan Leaf-biler ble levert elbilhungrige nordmann i mars. Foto: Nissan

Nye tall for bilsalget i mars:

Nissan Leaf smadrer salgsrekordene

Nye Nissan Leaf smadrer salgsrekordene med en markedsandel av nybilregistreringene på hele 15,1 prosent, den høyeste andelen som noensinne er registrert i datakildene til Opplysningsrådet for Vegtrafikken (OFV) på 2000-tallet.

Publisert Sist oppdatert

OFV-tallene for mars var ikke helt uventet, ettersom over 6000 nordmenn hadde inngått kontrakt på nye Leaf før den kom til Norge i vår.

Men det er ikke bare første gang en bilmodell har over 15 prosent markedsandel. Det er også første gang det er registrert mer enn 2000 biler av én og samme modell på en måned.

Nissan-forhandlerne leverte ut 2172 Leaf-biler i mars, men den gamle toppnoteringen var på 1713 biler (VW Golf i mars 2016).

Den høyeste markedsandelen som er registrert på 2000-tallet er 12,9 prosent (VW Golf i oktober 2017) – inntil den ble slått nå.

Les også: Nye Nissan Leaf imponerer kraftig i vår test

– Vi er selvfølgelig strålende fornøyd. Interessen har vært, og er stadig, skyhøy for disse bilene, sier kommunikasjonssjef Knut Arne Marcussen i Nissan Nordic Europe til Motor.

– Det er en usedvanlig heldig timing for oss. Vi har produsert en vesentlig forbedret utgave av bilen, med bra leveringstid og til en konkurransedyktig pris. Organisasjonen har jobbet på høygir lenge for å sikre nok biler, og vi er fortsatt på omtrent samme leveringstid som vi har kommunisert tidligere, et drøyt halvår, sier Marcussen.

Nissan leverte sin første Leaf i 2010 og har toppet salgsstatistikkene på månedsbasis også to ganger tidligere. Men de har aldri vært i nærheten av slik dominans som de opplever nå.

– Dette er selvfølgelig en helt spesiell posisjon, og en sjelden mulighet for oss til å vise fram hva vi kan levere, sier Knut Arne Marcussen.

Les også: Vi har testet fire plug-in hybrider i mellomklassen

Totalt ble det registert 14 401 nye personbiler i mars, 1003 flere enn i samme måned i 2017 (en oppgang på 7,5 prosent).

Tallene for januar og februar lå langt under 2017-tallene, så tross oppgangen i mars er den samlede nybilregistreringen 11,5 prosent bak fjoråret etter første kvartal.

Nullutslippsbilene hadde 37,3 prosent av registreringene i personbilmarkedet, og det gjennomsnittlige CO2-utslippet for alle nye personbiler var på 63 g/km, hele 22 g/km lavere enn for ett år siden.

Dieselandelen i samme periode har falt fra 24,6 til 16,0 prosent, mens andelen bensinbiler er redusert fra 26,4 i mars 2017 til 20,0 prosent i mars 2018.

Les også: Hva skal jeg gjøre nå med dieselbilen?