NOE Å TENKE PÅ: Nestleder Sylvi Listhaug tar til orde for å fortsette med ferge på deler av det som skulle bli ferjefri E39. Frp-leder og statsrådkollega Siv Jensen har ikke kommentert utspillet. Foto: NTB scanpix

Nytt Frp-utspill i veidebatten:

Vil ha ferge på fergefri E39

Frps nestleder Sylvi Listhaug vil droppe en del av regjeringens plan for fergefri E39 i Møre og Romsdal.

Publisert Sist oppdatert

Den såkalte Møreaksen skal gi ny vei mellom Ålesund og Molde og omfatter en 16 kilometer lang undersjøisk tunnel, som skal gå så dypt som 350 meter under havoverflaten.

I tillegg skal det bygges en to kilometer lang hengebro på strekningen, som er vedtatt som en del av Nasjonal transportplan (NTP) for perioden 2018–2029.

Etter planen skal byggingen starte i siste seksårsperiode.

Men nå går altså Listhaug inn for å skrote de storslåtte veiplanene for hjemfylket.

Les også: Setter verdensrekorder i veibygging

– Bør utrede

– Frp i Møre og Romsdal mener at vi bør utrede et alternativ. Det vil bli bedre trafikksikkerhet, vi slipper disse forferdelige undersjøiske tunnelene og vi får ned prisen folk må betale, sier Listhaug til VG. Hun håper alternativet, den såkalte Romsdalsaksen, vil bli billigere.

Både Senterpartiet og Arbeiderpartiet reagerer skarpt på utspillet.

Les også: Sabler ned regnestykkene bak ferjefri E39

Evig tid

Else-May Botten Norderhus (Ap) frykter det kan sette veiplanene tiår tilbake.

– Vi vet det er en nasjonal kamp om midlene til slike prosjekter. Dette er ikke en lokalkamp. Alternativene er fergefritt med Møreaksen eller ferge til evig tid, sier stortingsrepresentanten fra Møre og Romsdal.

(©NTB)