MISTANKE: Tyske myndigheter etterforsker nå Opel for omfattende juks med dieselbilers utslipp.

Opel trekkes inn i «dieselgate»:

Opel-kontorene ransaket etter ny jukse-mistanke

Så var det Opels tur til å havne i stanken av dieseljukset. Mandag troppet tysk politi opp med ransakingsordre på Opels kontorer i Rüsselsheim.

Publisert Sist oppdatert

Skandalen som startet i 2015 med avsløringen av Volkswagens omfattende juks med bilenes utslipp, har fått stadig nye mistenkte.

I de fleste andre fall ville nok Opel gjerne havnet på samme liste som blant andre VW, Audi og Mercedes – men neppe på denne.

Les også: Hva skal jeg gjøre med dieselbilen min nå?

Altså samme type juks ble avslørt i VW, og som har kostet flere høyprofilerte sjefer både jobb og anseelse og konsernet over 34 milliarder kroner i bøter.

Manipuleringen slo ut i standardiserte tester, men ikke i normal drift i trafikken. I følge tyske myndigheter skal det være funnet uregelmessigheter hos totalt 16 ulike bilmerker.

Les også: Så lange er ventelistene på elbilmodellene

Ingen kommentar

Det tyske samferdselsdepartementet avholdt i juli en høring i forbindelse med mistanke om utslippsjuks i tre av modellene til Opel, som ble kjøpt opp av den franske PSA-gruppen (Peugeot, Citroën, DS) i august i fjor.

Verken PSA eller Opel har i første omgang kommentert utviklingen, men Nyhetsbyrået AFP har tidligere referert til en melding fra Opel, der det står at de samarbeider med myndighetene og at dagens produksjon ikke påvirkes.

Opel har også tidligere uttalt at de allerede i desember 2015 hadde lagt en strategi for «forbedring, mer åpenhet og troverdighet til fordel for kundene».

Les også: Oljefondet i gigantsøksmål mot Volkswagen