ERKJENT: En 58 år gammel mann som er varetektsfengslet i Tuana cars-saken, har langt på vei erkjent de faktiske forholdene. Foto: Geir Røed
ERKJENT: En 58 år gammel mann som er varetektsfengslet i Tuana cars-saken, har langt på vei erkjent de faktiske forholdene. Foto: Geir Røed

Tuana Cars på Romerike:

Bileiere bedratt for minst fire millioner kroner

Bileiere er bedratt for totalt minst fire millioner kroner av Tuana cars. – Noen har tap på over 400 000 kroner. Det er mye penger, sier bostyrer Cato Johannessen.

Publisert Sist oppdatert

Den tidligere daglige lederen for Tuana Cars ble forrige uke varetektsfengslet, siktet for grovt bedrageri av kundene sine.  Den syriske mannen på 58 år ble pågrepet da han kom med fly til Gardermoen, etter at han i lengre tid skal ha vært utenlands.

I mars i år ble det åpnet konkurs i bilfirmaet, som på det meste omsatte for nesten 40 millioner kroner i året.

– Jeg har tilskrevet alle kundene vi har oversikt over. Det er 11 som mener de er svindlet. Det gjelder biler de har levert til Tuana cars som de ikke har fått oppgjør for. De fleste sakene dreier seg om biler til 3-400 000 kroner, opplyser bostyrer Cato Johannessen til Motor.

Totalt er det innlevert krav for fire millioner kroner.

– Min klient har langt på veg erkjent de faktiske forholdene, sier hans forsvarer, advokat Torkil Røseid.

Les også: Her får du Norges beste veimat

Politiet etterforsker

Syreren og en annen mann i 30-årene, som tidligere var daglig leder av Tuana cars, forsvant plutselig fra salgslokalene på Strømmen i fjor høst. Samtidig rant anmeldelsene inn til politiet.

Da Motor i vinter satte fokus på bedrageriene, sa straffesaksansvarlig Frode Stenberg ved Lillestrøm politistasjon at saken ikke har blitt prioritert.

De siste månedene har imidlertid politiet satt inn ressurser, og av referatet fra varetektsfengslingen av syreren i lagmannsretten fremgår det at politiet er kjent med at det er flere involverte – og at det er planlagt flere etterforskningsskritt knyttet til «øvrige involverte».

Overfor Motor vil politiet ikke svare på om mannen i 30-årene er pågrepet.

Les også: Dette er de beste elsyklene