VELGER RÅDHUSET: Frp-nestor Carl I. Hagen har søkt perm fra onsdagens Stortingsmøte når tre bompengevedtak skal bankes gjennom. Foto: Frp

Stortinget vedtar nye bompengeprosjekter onsdag:

Permitterer seg vekk fra bomvedtak

Tidligere Frp-leder Carl I. Hagen kommer ikke til å være i Stortinget når tre nye og bompengefinansierte prosjekter vedtas onsdag. Han har søkt permisjon.

Publisert Sist oppdatert

Hagen skal delta på møter i Oslo rådhus når prosjektene blir endelig behandlet i Stortinget, ifølge Aftenposten. Avisen mener samtidig å vite at Hagen har bestemt seg for å gi seg om «opprørsleder» i partiet.

Bompengemotstanden i Fremskrittspartiet skjøt fart etter at Hagen i vår fikk partiets landsmøte med på et vedtak om å bruke oljefondet til å slette bompengegjeld på inntil 100 milliarder kroner.

Les også: – Politikerne skjønner ikke omfanget av bom-vedtakene

Stortinget skal onsdag vedta tre store bompengeprosjekter. Det skapte bruduljer da behandlingen av to av prosjektene ble utsatt. De skulle opprinnelig behandles 5. juni, samme dag som Frp holdt sitt ekstraordinære landsstyremøte hvor bompengesituasjonen ble drøftet.

Frp-leder Siv Jensen har imidlertid uttalt at partiet er bundet til å si ja til å øke bompengeutgiftene med 15 milliarder kroner gjennom de tre prosjektene som nå skal vedtas.

Det handler om finansiering og utbygging av E18-strekningen Langangen-Dørdal i Telemark, E6-strekningen Ulsberg-Melhus i Trøndelag og E6-strekningen Moelv-Øyer i Hedmark og Oppland.