GJORDE FEIL: Marcus Jøsang Møller gjorde ikke akkurat slik Fjellinjen krever da han solgte bilen sin. Nå havner saken hans på bordet til samferdselsministeren. Foto: Tomm W. Christiansen

Stortingspolitiker reagerer på at Marcus må betale:

«Umusikalsk krav» kommer opp i Stortinget

– Dette er umusikalsk av Fjellinjen. De bør kreve inn penger fra de som kjører gjennom bomstasjonene, sier stortingsrepresentant Morten Stordalen (Frp) til Motor. Han tar nå opp bompengesaken med samferdselsministeren.

Publisert Sist oppdatert

DETTE ER SAKEN: Samferdselsministeren må svare på pengekrav mot Marcus.

Fjellinjen har krevd 7300 kroner av Marcus Jøsang Møller (20) for passeringer gjort av de han solgte bilen til. Årsaken er at Marcus ikke rapporterte et eierskifte akkurat slik Fjellinjen krever.

Det er ikke nok å fjerne bombrikken fra bilen og melde eierskifte til Statens vegvesen.

I tillegg må bompengeselskapet varsles. Gjøres ikke det, er tidligere eier ansvarlig for bompasseringene som nye eiere gjør.

Les også: Setter ikke leasing-renten ned

– Umusikalsk

Nå reagerer stortingsrepresentant Morten Stordalen (Frp).

– Når Marcus kan dokumentere at bilen ikke var hans, og han heller ikke kjørte da bompasseringene ble gjort, må Fjellinjen kreve inn penger fra de nye eierne som har kjørt, sier Stordalen til Motor.

Selv om vilkårene i bompengeavtalen er klare og alle bompengeselskapene i Sør-Norge har samme praksis som Fjellinjen, mener samferdselspolitikeren fra Fremskrittspartiet at Marcus bør ha en god sak.

– Dette er umusikalsk av Fjellinjen. De behandler han ikke som kunde, men viser tvert imot at de er arrogante monopolister som ikke har noen forståelse. Fjellinjen og de andre bompengeselskapene bør forstå og forvalte sitt samfunnsansvar bedre enn dette.

REAGERER: Morten Stordalen (Frp). Foto: Mimsy Møller

Taus statsråd

Fjellinjen har krevd 7300 kroner av Marcus for passeringer, samt renter og gebyrer.

Etter at Marcus protesterte, har de frafalt kravene om renter og gebyrer, men fastholder at han må betale for selve passeringene på 4400 kroner.

Nå har de gått til forliksrådet for å få inn pengene.

Motor har spurt samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF) hva han synes om praksisen til bompengeselskapene – om å fakturere tidligere eier av kjøretøy når nye eiere passerer bomstasjonene.

Men han er taus.

– Det vil ikke være naturlig å kommentere en sak som pågår i forliksrådet, skriver kommunikasjonsrådgiver Henrik Jonassen i samferdselsdepartementet i en epost til Motor.

Les også: NAF reagerer på Fjellinjen-krav

Skriftlig spørsmål

Men nå må Hareide svare Stortinget.

Stortingspolitiker Morten Stordalen stiller nå skriftlig spørsmål til samferdselsministeren.

Han ber Knut Arild Hareide redegjøre for om han vil endre vilkårene til bompengeselskapene, slik at det er den som kjører og eier bilen som må betale bompasseringene.