KALLES INN: Nær 1000 slike VW Polo kalles inn for å få fikset en konstruksjonsfeil ved sikkerhetsbeltet i baksetet.
KALLES INN: Nær 1000 slike VW Polo kalles inn for å få fikset en konstruksjonsfeil ved sikkerhetsbeltet i baksetet.

Kalles inn umiddelbart:

1000 norske VW og Seat berørt av bilbelte-feilen

VW og Seat tilbakekaller over 400.000 biler for å utbedre konstruksjonsfeilen som kan føre til at et setebelte i baksetet utløses under belastning. Inntil da fraråder fabrikken eierne å bruke midtplassen i baksetet.

Publisert Sist oppdatert

I Norge vil det dreie seg om i underkant av 1000 biler av modellene VW Polo, Seat Arona og Seat Ibiza. Av disse er det desidert flest Polo, ettersom Seat er helt i starten med å utlevere biler på det norske markedet.

Det var den finske avisen Tekniikan Maailma som avslørte at det venstre setebeltet i baksetet kan løses seg ut når det sitter tre i baksetet og alle beltene er i bruk.

I en pressemelding bekrefter VAG-konsernet at det er en teknisk feil med beltelåsen:

«De berørte modellene er sikre å kjøre, men VW og Seat anbefaler sine kunder å ikke bruke midtsetet bak på nye Polo, Seat Ibiza og Seat Arona inntil disse bilene er utstyrt med en ny beltelås».

Les også: Her er vår test av nye VM Polo

De tre berørte modellene er teknisk sett veldig like, og har setebelter fra samme produsent. Avisen forsøkte også å gjenskape feilen i en VW T-roc, som har en tilsvarende belteløsning, men fra en annen produsent. I denne modellen fungerte beltet som det skulle.

Avisen konkluderer med at det venstre setebeltet kan utløses når det blir belastning på midtsetet i form av passasjerer. På verdensbasis er det rundt 410.000 modeller som er berørt.

Les også: Slik rammer avgiftshoppet