FORSIKTIG: Den utvendige designen er forsiktig forandret. De største endringene i nye Mazda6 finner du i interiøret og under panseret. Foto: Mazda
FORSIKTIG: Den utvendige designen er forsiktig forandret. De største endringene i nye Mazda6 finner du i interiøret og under panseret. Foto: Mazda

Ny Mazda 6 til Norge i sommer

Gammel utenpå, men splitter ny inni

Mazda har valgt bilutstillingen i Los Angeles til å vise fram nye modell 6. Ifølge Mazda er dette den største oppgraderingen i bilens historie, med blant annet en ny motor. Til Norge kommer bilen til sommeren.

Publisert Sist oppdatert

Noen ekstreme forandringer av utseendet er det ikke på nye Mazda6. Fronten har fått nye lykter og grill.

Bak har bilen fått støtfangere i nyt design og litt annet design på lyktene.

Les også: Dette er nybilene som kommer i 2018

I interiøret er det nesten bare rattet som er det samme.

Mazda6 får et helt redesignet dashboard, hvor nye materialer slik som japansk treverk gir en økt kvalitetsfølelse på de dyreste utgavene.

Setene er nye og Mazda hevder at det innvendige støynivået i bilen er kraftig redusert.

Et head-up display med visning av viktige data rett på frontruten foran sjåføren og adaptiv fartsholder, som holder avstanden til bilen foran også i kø med stopp og start, er nytt . 

Les også: Mazda i Motors ekstreme vintertest

Den mest spennende nyheten finner vi imidlertid under panseret.

Mazda6 får nå den samme Skyactive G-motoren som vi finner i storebror CX-5. Den har fire sylindrer, men under kjøring med lav belastning kuttes to sylindrer ut.

Med bare to sylindrer i bruk under rolig kjøring, vil bensinforbruket kuttes betydelig ifølge Mazda.

Les også: Ti spennende bruktbil-kupp

Når bilen kommer til Norge i sommer, vil flere motoralternativer og stasjonsvogn selvfølgelig stå på programmet. Dette er den viktigste utgaven for et norsk publikum.

Mazda har foreløpig ikke offentliggjort noen form for elektrifisering av bilen, noe som er dårlig nytt for det norske markedet.