BURGER ER BEST: Det er stor forskjell på burgerne du får servert langs veien. Motor har smakt seg fram til de beste. Foto: Mette Randem

Sulten på tur? Motor har testet spisestedene:

Disse veikroene lager Norges beste burgere

Dette er spisestedene du bør stoppe ved hvis du vil avbryte kjøreturen til fordel for en saftig burger. Her kommer burgeren med skikkelig hamburgerbrød og en dressing som løfter smaken til et ordentlig kick.

Publisert Sist oppdatert

Vi i Motor tester veimat, og en skikkelig burger er ofte en favoritt på menyen.

Men det er stor forskjell på en tynn, tørrstekt burger med kjipt og svampete brød og en slapp tomatskive ­– og en saftig burger med brød som er varmet under grillen, en skikkelig digg dressing og litt spenstig tilbehør.

Dette er våre fem favoritter i år:

Annis Spisested ved E6 på Ringebu i Oppland. Kroa er en av vinnerne av Årets veimat 2019. Det skulle bare mangle at ikke hamburgeren av rent storfekjøtt er en vinner også.

Oldemors Karjol ved E16 på Jevnaker i Oppland: En god og saftig burger hjemmebakt hamburgerbrød, sprøtt bacon, frisk coleslaw og hjemmelaget aioli og ketsjup i en skål ved siden av.

Anitas Sjømat ved E10 på Sakrisøy i Lofoten. Sjøbua i Lofoten er også en av vinnerne av Årets veimat 2019. Her får du bare burgere med fisk, men det er ikke noe minus.

Er-An Veikro ved E39 sør for Bergen. Flere ulike burgere er en selvfølge på denne «amerikanske» dineren. Friterte søtpoteter er digg til.

Sofias Café og Bar ved Rv7 på Geilo i Buskerud. Her får du også viltburger og vegetarburger. Vi testet fiskeburgeren med sitrongress, frisk urtedressing, godt brød og gode ovnsbakte poteter.

Stedene listet opp under var blant favorittene våre i 2018, men vi har ikke testet hamburgerne spesielt på disse stedene i år:

Valdres Mathus

Dyranut Fjellstove

Pick-up Kafé