ELG-SJOKK: Kjell Nilsen skrudde av fjernlyset da det kom bil i mot, men da så han ikke elgen før den stod midt i veibanen noen få meter foran bilen. Foto: Kjell Nilsen
ELG-SJOKK: Kjell Nilsen skrudde av fjernlyset da det kom bil i mot, men da så han ikke elgen før den stod midt i veibanen noen få meter foran bilen. Foto: Kjell Nilsen

«De sa vi ikke skulle overlevd»:

Se filmen: Plutselig står elgen midt i veien!

– Redningsfolkene som kom til stedet sa at dette skulle vi ikke ha overlevd, sier Kjell Nilsen. Plutselig sto den der, elgen, på flere hundre kilo. Se filmen Kjell tok opp fra bilens dashbord-kamera.

Publisert Sist oppdatert

DETTE ER SAKEN: Kjell Nilsen og passasjerene hadde englevakt i møtet med elgen.

Taket ble flerret av og frontruten ble helt knust i kollisjonen som skjedde på fylkesvei 322 mellom Åre i Sverige og Verdal forrige uke.

– Plutselig sto den bare der. Midt i veien, forteller Kjell Nilsen fra Verdal, som kjørte bilen. Med seg hadde han samboeren Rita Myhre og hennes tante.

Les også: Eksplosiv vekst i antall viltulykker

Filmet kollisjonen

Kollisjonen er filmet med et frontrutekamera – et såkalt dash-cam – og viser hva som plutselig skjer:

Nilsen kjører i 70 i 80-sonen fordi han vet det er mye elg i området. På en øde strekning kommer en bil imot. Nilsen skrur av fjernlysene for ikke å blende.

Da skjer det.

– Vi fant ut at fra vi så elgen til det smalt var det syv meter. Det er ikke mye du rekker å gjøre da, sier Kjell Nilsen.

Se filmen på Kjells Facebookside

Men det han likevel rakk å gjøre kan ha berget livet til han og passasjerene.

Nilsen greide å sikte på bakparten slik at han ikke traff magen – med risiko for å få hele elgen inn i kupeen.

– Men jeg måtte ikke legge meg for langt ut til venstre. Det kom jo også en bil imot, forteller han til Motor.

Bak den store elgen var det også en kalv. Nilsen og samboerens tante kom uskadet fra ulykken. Samboeren Rita måtte sy et kutt i pannen.

Men det kunne altså gått mye verre.

Les også: På disse tidspunktene er kollisjonsfaren størst

Andre gangen

Nærmere 500.000 har sett videoen som Nilsen har lagt ut på Facebook. Både norske og svenske medier har skrevet om kollisjonen.

– Svensk politi vil bruke den i sin opplæring. Flere trafikkskoler har også ringt meg, forteller Nilsen – som også tidligere har kollidert med skogens konge.

– For mange, mange år siden skjedde det samme. Også da ble bilen totalvrak, mens jeg ikke fikk en skramme.

Les også: Dette må du gjøre når du kolliderer med elg