KALLES INN: Toyota Auris produsert mellom 2008 og 2014 er blant modellene som nå tilbakekalles.

Toyota tilbakekaller 2,4 millioner hybrider:

15.000 norske biler må endre programvare

Toyota har avdekket en feil som potensielt kan ramme 2,4 millioner hybridbiler. I Norge kalles nærmere 15.000 eiere inn for å endre programvare i sine biler.

Publisert Sist oppdatert

Denne gangen dreier det seg om hybridmodellene Prius, Prius+ og Auris, produsert mellom oktober 2008 og november 2014.

Fra Toyota opplyses det at feilen som er avdekket, i sjeldne tilfeller kan føre til svikt i de elektroniske systemene og at bilene så kan miste motorkraft og stoppe.

I høye hastigheter vil dette øke risikoen for en ulykke. Styre- og bremsesystemene vil imidlertid fortsatt virke.

Informasjonssjef i Toyota Norge, Espen Olsen, sier til Motor at innkallingen gjelder 14.691 biler på norske skilter. Han opplyser at Toyota foreløpig ikke har registrert disse problemene på europeiske modeller, og at de heller ikke har opplevd noen ulykker så langt.

Les også: Hva skal jeg gjøre med dieselbilen min?

Fare for brann

Tilbakekallingen kommer bare en måned etter at Toyota avdekket et teknisk problem som omhandlet én million hybridbiler verden rundt, og som i verste fall kunne føre til brann.

Olsen erkjenner at han gjerne skulle hatt hyggeligere saker å forholde seg til, men er opptatt av at Toyota er svært proaktive når slike ting dukker opp.

– Våre kunder skal alltid føle seg trygge på at vi håndterer de potensielle utfordringene som måtte komme, sier han.

Av de 2,4 millionene biler som nå kalles tilbake for å ende programvaren, er 1,25 millioner biler solgt i Japan, 830.000 i Nord-Amerika og 290.000  i Europa.

Les også: Historien om Toyota